Bu böreği yiyen kendini pastanede sanıyor! Kocanızı şımartın

Bu böreği yiyen kendini pastanede sanıyor! Kocanızı şımartın

Sarıyer böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve çıtırlığı ve benzersiz iç harcıyla her zaman favorimiz olmuştur. Evde bu geleneksel lezzeti yaratmak için gereken her şeyi sizin için derledik. İşte adım adım, kolay ve lezzetli bir tarif!

Sarıyer böreğini evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. İç harcı için orta yağlı kıyma, orta boy soğan, tereyağı, zeytinyağı, dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber ve tuz kullanıyoruz. Böreğin sosu için ise süt, zeytinyağı ve eritilmiş tereyağı kullanıyoruz.

img-9139.jpeg

İlk olarak iç harcı hazırlamak için zeytinyağını bir tencereye alın ve üzerine kıymayı ekleyerek kavurun. Ardından soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak dolmalık fıstık, kuş üzümü ve baharatları ilave edin. 1-2 dakika daha kavurup ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Sos için gerekli malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Tek kat yufkayı tezgaha serin ve üzerine bir miktar sostan dökün. Üzerine ikinci yufkayı alıp soslayın. Beşinci kat yufkayı koyduğunuzda sos sürmeyin ve iç harçtan koyarak yufkayı sıkıca sarıp U şekline getirin. Yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine börekleri dizin. Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

Kalan sostan böreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Fırından çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz. Ev yapımı Sarıyer böreği ile çay saatlerinizi taçlandırmaya hazır olun. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN