Bunu kimse bilmiyor, makarnaya süt katın gözlerinize inanamayacaksınız! Aşçıbaşıların sır gibi sakladığı müthiş tüyo

Bunu kimse bilmiyor, makarnaya süt katın gözlerinize inanamayacaksınız! Aşçıbaşıların sır gibi sakladığı müthiş tüyo

Hepimizin severek yediği makarna doyurucu ve besleyici lezzetlerden biri. Ancak iyi bir makarna nasıl yapılır? Haberimizde ünlü aşçıların makarna yaparken kullandığı o sırrı sizle paylaştık...

Makarna glüten oranı yüksek durum buğdayından elde edilen irmikten yapılır. Büyük küçük herkesin bayıla bayıla yediği makarna günün her saatinde kolay ve pratik bir şekilde yapılıp tüketilen yiyeceklerden biri. Pirinç unu, mısır unu, karabuğday veya diğer tahıllardan da yapılabilir. Ve hatta vejetaryen formlarda bile gelebilir. Bir gıda olarak birçok şekil ve boyutta gelir. Sıcak veya soğuk, soslu veya sossuz olarak servis edilebilir. Peki iyi bir makarna yapmanın püf noktaları nelerdir?

Hangi makarna çeşidini haşlayacak olursanız olun ilk aşama tencere seçimi ve su ilavesi. Makarnanın miktarı fark etmez, makarna haşlarken mutlaka geniş bir tencere kullanmaya özen gösterin. Makarna haşlarken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise su kullanımı. Mutlaka bolca su ilave edin ve suyun fokur fokur kaynamasına özen gösterin. Suyunuz o şekilde kaynamadan makarnalarınızı ilave etmeyin. Ayrıca ünlü aşçıların makarna yaparken en önemli lezzet sırlarından biri ise makarna suyunun içine süt eklemek. Evet yanlış duymadınız. Makarna suyunun içine eklenen az miktarda süt, makarnanın daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlıyor. İşte bu yöntemle yapabileceğiniz makarna tarifi şöyle;

krema-soslu-makarna.jpeg

MALZEMELER

Yarım paket makarna

2 su bardağı süt

1 tutam tuz

3 yemek kaşığı zeytin yağı

1 tutam karabiber

1 tutam nane

1 tutam kekik

YAPILIŞI

Orta boy bir tencereye sütü ve zeytinyağını koyalım. Süt kaynayınca tuzu, karabiberi, naneyi ve kekiği ekleyip karıştıralım. Şimdi de kullanacağımız makarnaları ekleyelim. Makarnayı paketin üzerinde yazan süre kadar pişiriyoruz. Genelde bu sürede makarna sütü çekmiş oluyor ancak makarna cinsine göre pişme süresi ve gereken süt miktarı değişebilir. Eğer makarna sert kalacak gibiyse çok az su ilavesi veya süt eklemesi yapabilirsiniz. Tercihe göre makarnanın üzerine sos olarak ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN