Çayın içine buz atın etkisini anında görün! Çay sevmeyenler bile bu yöntemle demlik demlik içiyor

Çayın içine buz atın etkisini anında görün! Çay sevmeyenler bile bu yöntemle demlik demlik içiyor

Çayın toplumumuzda yeri apayrıdır. Hele kışın sıcak bir çaya kim hayır derki? Sizde çayınızın tadını güzelleştirmek onu daha güzel bir kıvama getirmek istiyorsanız mutlaka bunu deneyin. Marketlere tonlarca para harcamanıza gerek kalmadan kendi ellerinizle kendi soğuk çayınızı hazırlayın. Hem sağlıklı hem de ekonomik. Kimse bilmiyor bu yöntemi ancak içenler bir daha bırakamıyor. Çay sevmeyenler bile demlik demlik içecek! Peki soğuk çay nasıl demlenir? İşte detaylar...

Sabahları bir bardak çaysız yapamayanlardansanız doğru adrestesiniz. Sizler için çayın en güzel kıvamlarını araştırdık. Bu tarif ile çay sevmeyenler bile demlik demlik çay içecek. Marketlere tonlarca para döküp almanıza dahi gerek kalmayacak. Buzda çay demlemenin en basit yolunu sizler için araştırdık. Bu yöntem ile çay sevmeyen çocuğunuz bile bardak bardak çay içecek. Peki buzda çay nasıl demlenir? Soğuk çay evde nasıl yapılır? İşte soğuk çay yapmanın püf noktaları...

ÇAY SEVMEYENLER BİLE DEMLİK DEMLİK İÇECEK

Kış aylarında sıcak bir çaya kim hayır derki? Bazen sıcak çay tüketimi ağızda farklı tat bırakabiliyor. Özellikle küçük çocuklar çayın kaynar olmasından dolayı içemiyor. Bu durumda yapmanız gereken tek şey bu tarifi uygulamak. Çay sevmeyenler bile demlik demlik içecek. Kimse bu yöntemi bilmiyor.

BUZDA ÇAY NASIL DEMLENİR?

Bir kâseye buz küplerini koyun. Üzerine klasik demleme yöntemlerinde kullanacağınızdan daha fazla çay yaprağı koyun. Burada, buzun çayın üzerinde ağırlık yaratarak dengesiz demlenmesini önlemek için buz ve çayın sıralaması önemlidir. Bu demleme şekli tadını beğendiğiniz çayları yazın ferah bir şekilde içmek için güzel bir yöntem olmakla birlikte, tazeliğini kaybetmiş çayların acımış tadını es geçerek hoş tadına ulaşmanız için de harika bir yöntemdir.

fggfgf-22.jpg

BUZDA ÇAYIN FAYDALARI

  • Hibiskus çayının en etkileyici ve iyi bilinen faydalarından biri, kan basıncını düşürebilmeye yardımcı olmasıdır. Zamanla, yüksek tansiyon kalbe fazladan yük bindirebilir ve kalbin zayıflamasına neden olabilir. Hibiskus çayı bu etkilerin en aza indirilmesine yardımcı olur.
  • Kan basıncını düşürmenin yanı sıra, bazı çalışmalar hibiskus çayının kalp hastalığı için başka bir risk faktörü olan kandaki yağ seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceğini araştırır.
  • Vücutta bulunan serbest radikalleri yok etmeye yardımcı olur. Bu sayede yaşlanma etkilerinin geciktirilmesine yardımcı olduğu söylenebilir.
  • İçeriğinde yüksek miktarda C vitamini bulunan hibiskus çayı, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Bu nedenle kış çayı olarak çok fazla tüketilir.
  • Bağırsak hareketlerinin arttırılmasına destek olarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasını katkı sağlar.
  • Hibiskus çayı, karbonhidrat emilimini yavaşlatma etkileri gösterir. Böylece kan şekerinin dengelenmesine büyük katlı sağlar. Bu sayede hibiskus çayı kilo vermeye yardımcı olur.
  • Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda iyileşmeye yardımcı olur.

gfgfgf-93.jpg

  • İçerdiği antioksidanlar sayesinde vücut direncini arttırıcı etkilere sahiptir. Bu sayede vücudu hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Gaz sancısı, hazımsızlık gibi sorunları azaltıcı etkilere sahiptir.
  • Kadınlarda sık yaşanan regl sancısı, hormonal bozukluklar, ağrı ve kramp gibi durumlar yatıştırabilir.
  • Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudun içten temizlenmesine katkı sağlayarak cildin güzelleşmesine destek olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN