Masada herkesin gözü onda olacak! Kuru domates salatası görüntüsüyle bile iştah açıyor: Böylesini henüz yemediniz

Masada herkesin gözü onda olacak! Kuru domates salatası görüntüsüyle bile iştah açıyor: Böylesini henüz yemediniz

Kuru domates salatası hem göz dolduran renkleriyle hem de enfes lezzetiyle sofralarınıza şıklık katıyor. Sağlıklı ve hafif bir alternatif arayanların favorisi olmaya aday olan bu tarifi deneyerek, damak zevkinizin seçkin bir yolculuğa çıkmasına izin verin.

Gastronomi dünyasında lezzet patikalarında bir yolculuğa çıkmak isteyenler için, kuru domates salatası harika bir tercih olabilir. Bu nefis salata, sağlıklı ve hafif bir alternatif arayanlar için mükemmel bir seçenek sunuyor. İster ana yemeklerinizin yanında, ister öğle aralarında hafif bir atıştırmalık olarak tüketilebilen bu tarif, lezzetin zirvesine çıkmanızı sağlayacak.

MALZEMELER

1 kase kurutulmuş domates (Üzerine sıcak su)

1 tutam maydanoz

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 kase ceviz

1 limon suyu

2 yemek kaşığı nar ekşisi

2 diş sarımsak

Tuz

Kekik

Karabiber

cevizli-kuru-domates-mezesi-sunum.webp

YAPILIŞI

Kurutulmuş domatesleri sıcak su ile 15-20 dakika bekletiyoruz biraz yumuşasın. Ardından karıştırma kasesine alıp üzerine inde kıyılmış maydanozu, zeytinyağını, iri kırılmış ceviz parçalarını, limon suyunu, nar ekşisini, ezilmiş sarımsağı, tuzu, kekiği ve karabiberi ekleyip karıştıralım. İşte kuru domates salatanız yemeye hazır. Salatanızı cam kavanozlara koyup buzdolabında da saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN