2018 hac yedek listesi belli oldu mu? 2018 hac ücretleri

2018 hac yedek listesi belli oldu mu? 2018 hac ücretleri

2018 hac yedek listesi açıklandı mı? Milyonlarca hacı adayı çekilen kuraların ardından gözünü yedek listesine dikti. Diyanet 1 Şubat 2018’de hac kuralarını tamamladı. Bu çekilişte ismi çıkan adaylar 3-13 Mart tarihleri arasında kayıtlarını yapacaklar. 2018 hac kuralarında ismi çıkan adaylardan bu tarihler arasında kayıt yaptırmayanların yerine 2018 hac yedek listesi kura çekilişinin sırasına göre yeniden düzenlenecek. Hac yedek listesi açıklandıktan sonra ise adaylar 16-24 tarihleri arasında yedek listesinden kayıt yaptırabilecekler. Hac ücretlerini de ödeyen adaylar kutsal topraklar için yol çıkacaklar.

2018 hac yedek listesi açıklandı mı sorusu günlerdir soruluyor. Bizde haberimizde bütün hacı adaylarını ilgilendirecek bu bilgilere yer verdik. Hacı adayları 1 Şubat 2018 günü çekilişten isimleri çıkınca sevindiler. 3-13 Mart tarihleri arasında isimleri çıkan adaylar kayıtlarını yaptırabilecekler. Bu tarihler arasında kesin kayıtlarını yaptıramayan adayların hakkı yanacak kurada ki çekiliş sırasına göre bir 2018 hac yedek listesi açıklanacak ve bu listede ismi bulunan adaylar ise 16-24 Mart 2018 tarihleri arasında kayıt yaptıracaklar. Gerekli hac ücretini de ödeyen hacı adayları kutsal topraklara gitmek için yola çıkabilecekler.

HAC YEDEK LİSTESİ HANGİ TARİHTE BELİRLENECEK?

Kuraya katılım sağlayıp kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 80 bin Hacı adayı, 03 Mart-13 Mart tarihleri arasında kesin kayıt gerçekleştirecek. Bu kayıtların ardından Hacı adayları, kutsal topraklara gidişlerini garantilemiş olacak. Bu tarihler arasında kesin kayıtlarını gerçekleştirmeyen adaylar ise, bu haklarını kaybedecek. Bu adayların yerine, 16-24 Mart tarihleri arasında kura sırası gözetilerek dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde yeni kayıtlar alınacak. Bu kayıtlarla ilgili detaylar, ilerleyen dönemlerde verilecek.

2018 HAC ÜCRETLERİ BELLİ OLDU

1 SAR= 0,998128532 Türk Lirası

-2 kişilik odada kişi başı ücret 20.680 SAR,

-3 kişilik odada kişi başı ücret 17.695 SAR,

-4 kişilik odada kişi başı ücret 15.480 SAR,

-0-2 yaş arası bebeklerin konaklama ücreti 2.975 SAR, 3-6 yaş arası çocukların konaklama ücreti -10.000 SAR'dır. 

KONAKLAMA SÜRESİ

- Toplam konaklama süresi uçak programına göre en fazla 35 gün olacaktır.

- Toplam konaklama süresinin uzaması hâlinde yolculardan ilave bir ücret alınmayacağı gibi sürenin kısalması hâlinde de herhangi bir ücret iadesi yapılmayacaktır.

- Medine-i Münevvere ’de konaklama süresi 4 ile 6 gün arasında olacaktır.

UÇUŞLAR 

- Uçuş programları kafile düzenine göre daha sonra belirlenecektir.

İLK GİDİŞ 31 TEMMUZ'DA YAPILACAK

Kutsal topraklara gitmeye hak kazanan 80 bin Hacı adayının ilk çıkış tarihi 31 Temmuz Pazartesi olacak. Çıkışlar 26 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Dönüş tarihi ise 05 Eylül-30 Eylül arasında gerçekleşecek

HAC KONAKLAMA ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

Kesin kayıt işlemlerini yaptıracak olan vatandaşların kalacakları yer konusunda fiyatlandırma durumu ile igili detayları belirten Diyanet İşleri Başkanlığı, gerekli açıklamayı resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirdi.

BAŞVURU SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ GÖZLEMLENDİ

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Hac kurası için 1 milyon 760 bin kişinin başvurduğunu duyuran Diyanet İşleri Başkanlığı, Bu yıl sayının 131 bin kişi daha artış göstererek 1milyon 892 bine ulaştığını açıkladı.

HACI ADAYLARI YOLCULUK ÖNCESİ MANEN HAZIRLANACAK

Hacı adaylarının kutsal topraklara doğru yola çıkmadan önce manen ve ruhen hazırlanmasına aracılık edecek olan Diyanet İşleri Başkanlığı, il ve ilçelerde müftülükerin kuracağı noktalarda eğitim ve seminerler verecek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN