Rusya'da yumurta krizi: Yüzde 60 arttı Putin halktan özür diledi

Rusya'da yumurta krizi: Yüzde 60 arttı Putin halktan özür diledi

Rusya'da yumurta fiyatlarında yaşanan %60'lık artış, halk arasında büyük bir sorun oluşturdu. Ülkede yaşanan yumurta kıtlığı sebebiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, fiyat artışlarından dolayı hükümeti suçlayarak halktan özür diledi. Rusya, Türkiye, Belarus ve Azerbaycan'dan yapılan yumurta ithalatını artırarak ve ithalat vergilerini kaldırarak bu krize çözüm bulmaya çalışıyor.

Rusya'da, son dönemlerde yumurta fiyatlarının yüzde 60 oranında artış göstermesi, ülke genelinde ciddi bir sorun haline geldi. Bu artış, marketlerde uzun kuyruklar oluşmasına ve bazı süpermarketlerde yumurtaların tek tek satılmasına yol açtı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaşanan bu durumdan hükümeti sorumlu tuttu ve fiyat artışları için Rus halkından özür diledi. Putin'in eleştirilerinin ardından Rus hükümeti, yumurta krizine çözüm bulmak amacıyla harekete geçti.

Rusya, Türkiye, Belarus ve Azerbaycan'dan yapılan yumurta ithalatını artırma kararı aldı. Ayrıca, bu ürün üzerindeki ithalat vergileri de kaldırıldı. Bu adımların, ülkede yaşanan yumurta krizini hafifletmesi bekleniyor.

Kümes hayvanları birliği Rosptitsesoyuz'un Genel Müdürü Galina Bobyleva, Rusya'da yeni yapılan ithalatların piyasadaki yapısal sorunları çözemeyeceğini ve mevcut fiyatların ürün için yeterli ve adil olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN