Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahipleri için düğmeye bastı! 2 bin 500 lira destek ödemesi yapılacak! Başvurular e-devlet'ten ödemeler hesaplara!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahipleri için düğmeye bastı! 2 bin 500 lira destek ödemesi yapılacak! Başvurular e-devlet'ten ödemeler hesaplara!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan pek çok yardım vatandaşlara ulaştırılmaya devam ediyor. Destek ödemeleri hakkında araştırmalar yapılırken ihtiyaç sahibi ailelerde ödeme tarihlerini merak ediyor. Bakanlık tarafından yapılan destek ödemeleri kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere 2.500 TL doğalgaz desteği verilecek. İşte doğalgaz destek ödemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

Doğalgaz destek ödemelerinden yararlanmak isteyen birçok kişi e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaktadır. Yeni dönem ödemeleri kapsamında 415 TL olarak yapılan yardım 1.150, 900 TL olarak yapılan yardım ise 2500 TL olarak artırıldı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda doğalgaz destek ödemelerinden kiracılarda yararlanabilecek. İşte doğalgaz destek ödemesi hakkında merak edilen tüm detaylar…

DOĞAL GAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz destek ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamalarda başvuruların bakanlık bünyesinde olacağı ve e-devlet sistemi üzerinden başvuru alınacağı aktarıldı. Doğalgaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ödemelerin yapılacağını aktaran Derya Yanık, ödemelerden mesken türü doğalgaz olan abonelerin yararlanabileceğini belirtti.

Doğalgaz yardım desteği

DOĞAL GAZ YARDIMI NE KADAR?

Devlet tarafından sağlanan doğalgaz destek ödemeleri için bir açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Yeni dönem ödemeleri kapsamında kiracıların da dahil edildiğini vurgulayan Erdoğan, hane başına 900 ila 2 bin 500 TL arasında ödeme yapılacağını aktardı.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARI DA YARARLANACAK

Yeni düzenlemeler kapsamında doğalgaz destek ödemelerinden özel sektör çalışanları da yararlanabilecek. Asgari ücretli ve özel çalışanlarının maaşlarından kesilen 178,4 TL’lik gelir vergisi ve SGK priminden kesilen 454,6 TL artık kesilmeyecek. Toplam 633 TL olarak karşımıza çıkan bu tutar, maaşlara eklenecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN