Asgari ücretin sıcağı soğumadan ara zam! Bakan Bilgin açıkladı, bir zamma daha yeşil ışık yaktı! Dikkat çeken o açıklama

Asgari ücretin sıcağı soğumadan ara zam! Bakan Bilgin açıkladı, bir zamma daha yeşil ışık yaktı! Dikkat çeken o açıklama

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni bir açıklama geldi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada ara zam yapılmasına yeşil ışık yaktı. İşte, Bakan Vedat Bilgin'in o açıklaması...

Bir TV yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ara zamla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gerekli görülürse ara zam yapılabileceğini söyleyen Bakan Bilgin şu ifadeleri kullandı:

"Asgari ücret yüksek belirlendikçe, reel olarak yukarıdaki ücretlerde yüzde 100 artmıyor ama yüzde 60 artıyor. yüzde 70, yüzde 80 artıyor. Aşağıdan yukarıya artıyor. Nitelikli emekte bu artış daha yüksek. Daha düşük usta, işçi asgari ücretin bir kademe üzerinde yer alıyorlar.

ENFLASYON KONTROL ALTINDA

"Türkiye’de enflasyon dizginlenir ise asgari ücret gerçek artışlara tekabül ederek sürdürülürse asgari ücretlilerin milli gelirden aldıkları payı yukarı çıkartır. Enflasyon kontrol altına alındı. Bir an önce önümüzde ki sene sonunda %20’lere düşeceğini tahmin ediyoruz. Mayıs ile Haziran ayında %35-40 düşmesini bekliyoruz."

OLAĞANÜSTÜ DURUMDA MÜDAHALE EDİLECEK

"Bizim emekçileri koruyan ücret politikasını, toplu sözleşmelerinin üstünde asgari ücret belirliyoruz. Burada sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri mevcut. Asgari ücretlerin üstündekini de koruyacak politika uyguluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Önümüzde ki senenin sonunda %20’leri göreceğiz, endişeniz olmasın' dedi.

Bir sene öncesinde savaş, pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağanüstü şeyler olmazsa bizi sene sonuna dek götürecek asgari ücrete karar verdik. Olağanüstü durumlarda tekrardan müdahale ederiz, geçtiğimiz yıl Temmuz'da müdahale ettiğimiz gibi. İhtiyaç halinde yine zam gelebilir.”

asgari ücrete ara zam

"SENDİKALAR 8 BİNİ GEÇMEYİN DEDİ"

"Sendikalarımızla tek tek görüşme yaptık. Sendika başkanlarının taleplerini aldım. Bana gelen en önemli şey; Türkiye'de sendikacılığın bir anlamda eleştirmesi gerektiğinden bahsedeceğim. 'Siz 8.000 TL'nin ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz, o kadar zor durumda kalırız' dediler. 'Neden' diye sordum, 'Bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz, toplu sözleşmeyi etkiler' cevabını verdiler. Sendikalarımızın daha pazarlıkçı, aktif, netice alıcı söyleme sahip olmalarını ifade etmek için söylüyorum. Konfederasyonlara da sesleniyorum burada; Türkiye'de en yüksek toplu sözleşme yaptıkları yerde 10 bin liranın üzerinde kaç işyerinde sözleşme yaptılar? Bahsettiğiniz ücretler toplu sözleşmelerinizde var mı?"

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN