Asgari ücretle çalışanlara seçim öncesi zam müjdesi! Karar verildi! Temmuz’dan önce…

Asgari ücretle çalışanlara seçim öncesi zam müjdesi! Karar verildi! Temmuz’dan önce…

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 2. tur bekleyişi devam ediyor. Seçim kampanyaları kapsamında açıklamalar peş peşe gelirken asgari ücret zammının da seçim öncesinde açıklanabileceği söyleniyor. İşte asgari ücret zamları hakkında merak edilen tüm detaylar…

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde sonuçlar 2. tura kaldı. Seçimler kapsamında yapılan yatırımlar dikkat çekerken en önemli yatırım asgari ücret olarak görülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz'da açıklanması beklenen asgari ücret zammını seçimden önce açıklayıcı düşünülüyor. İşte asgari ücret zamları hakkında merak edilen tüm detaylar…

SEÇİM ÖNCESİ ASGARİ ÜCRET MÜJDESİ

2022 yılında asgari ücrete yapılan ara zam 2023 yılı ile birlikte yeniden gündeme geldi. Ücretli çalışan sınıfını temsil eden asgari ücretliler için yeni bir zam yapılabileceği söyleniyor. Nasıl Bir Ekonomi'den Hüseyin Gökçe'nin haberinde yer alan bilgiler doğrultusunda asgari ücret zamlarının seçim öncesinde açıklanabileceği belirtirdi. Yılbaşında yapılan zamları enflasyon karşısında %15,21 oranında eridiği görülürken asgari ücretlilerin de artış talebi arttı. Asgari ücret ile çalışanlar Ocak ayında yapıldığı gibi Temmuz ayında da paralel bir ücret artışı beklemektedir.

paralar.jpg

Hüseyin Gökçe, seçimin 2. tura kalması ile birlikte belirsizlikten şikayetçi olan iş dünyasında değildi. Çalışanların asgari ücretin 28 Mayıs'ın önce belirlenip belirlenmemesine takıldığını belirten Gökçe yazısında, “Her ne kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinden önce asgari ücretin temmuz ayında yeniden ele alınacağını belirtse de kulislerde geçerlilik tarihi temmuz ayı olsa bile seviyesinin seçim öncesi ilan edilebileceği konuşuluyor." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN