Borcumu nasıl ödeyeceğim diye düşünmeye son! Devlet açıkladı vatandaş sevindi: 3 Temmuz'a kadar…

Borcumu nasıl ödeyeceğim diye düşünmeye son! Devlet açıkladı vatandaş sevindi: 3 Temmuz'a kadar…

7.6 milyon vatandaşı ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Borcu bulunan ve zamanında ödemeyen kişilerin beklediği yapılandırma için son çağrılar yapılıyor. 7.6 milyon Kişinin borcu tamamen silinecek. 3 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. İşte yapılandırma için yapılan son açıklamalar…

Borcu bulunan milyonlarca vatandaş için büyük bir fırsat olan yapılandırma için açıklamalar gelmeye devam ediyor. 2.000 TL'nin üzerinde borcu bulunan vatandaşlar kara kara düşünürken açıklamalarda içleri rahatlattı. Düşük faiz oranları ve 48 ay vade seçeneği ile borcunuzu kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Düşük faiz oranları hızlı ve kolay bir borç kapatma yöntemi olarak görülmektedir. Yapılandırma işlemlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için son tarih 3 Temmuz Pazartesi olarak belirtildi. Bu tarihe kadar başvuru yapmayan kişiler ellerindeki fırsatı kaçırmış olacak. Yapılandırma kapsamında belirlenen diğer önemli tarih ise 31 Temmuz olarak aktarıldı. Belirlenen bu tarihe kadar hem 1 hem de 2 taksitlerin belirli bir ödemesinin yapılması gerekmektedir. İşte yapılandırma için yapılan son açıklamalar…

YAPILANDIRMADA SON FIRSATLAR

Borcu bulunan milyonlarca vatandaş için son günler çağrısı yapıldı. Borçların ödenmesi için belirtilen tarihin yaklaştığı aktarılırken vergi mükelleflerinin bu fırsattan yararlanmak için son şansı olduğu aktarıldı. Yapılan açıklamalar kapsamında son başvuru tarihinin 3 Temmuz Pazartesi günü olduğu aktarıldı. Başvuruda bulunacak milyonlarca vatandaşın 3 Temmuz mesai bitimine kadar başvuru işlemlerini tamamlaması gerektiği vurgulandı.

para-paraa.jpg

Belirlenen tarihe kadar başvuruda bulunmayan vatandaşlar ise 7440 sayılı kanun ve bu kanun çerçevesinde yer alan düzenlemelerden yararlanamayacak. Dolaylı olan mı vergi mükelleflerinin bu önemli fırsatı kaçırmamaları için başvuru tarihine Özen göstermesi gerektiğinin altı çizildi.

31 TEMMUZ'A DİKKAT

3 Temmuz Pazartesi gününe kadar başvuru yapan vatandaşlar için diğer bir önemli tarihte 31 Temmuz 2023 olarak duyuruldu. Taksitlendirme işlemi kapsamında ödeme süreleri açıklanırken ilk ödemenin 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılması gerektiği vurgulandı. Cumhuriyet tarihindeki en büyük borç yapılandırması olarak tarihe kazanan işlemler kapsamında 13 kurumda toplam 1 trilyon 300 milyar TL'lik alacağın yapılandırılacağı vurgulandı.

para-borc-yapilandirma-paketi.jpg

Yapılandırma süreci kapsamında düzenleyici ve denetleyici kurumlar tarafından verilen idari para cezaları ile Adli para cezalarının ilk kapsam dahilinde yer alacağı belirtildi. En büyük pay ise Maliye ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından alınacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN