Felakete hazır olun' diyerek uyardı herkesi şaşırttı! 'Dolar düşecek' tahminleriyle tanınıyordu bu kez kötü haber verdi

Felakete hazır olun' diyerek uyardı herkesi şaşırttı! 'Dolar düşecek' tahminleriyle tanınıyordu bu kez kötü haber verdi

Dolar kurundaki sürekli artışa dair uzman isimlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Dolar kuruna dair sürekli olarak düşeceğini belirten ünlü ekonomist Necmettin Batırel'den yeni açıklamalar geldi. Türkiye ekonomisine dair çarpıcı tahminlerde bulunan uzman isim tek tek açıkladı. İşte tüm detaylar...

TÜKETİCİLERİ ÜZECEK DETAY

Dolar kurunda yaşanan ani yükseliş ile birlikte ekonomistlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ünlü ekonomist Necmetin Batırel tarafından yeni açıklamalar geldi. Hüküetin yeni ekonomi politikasına dair açıklamalar yapan Batırel, yatırımcıların dikkatini üzerine çekti.

Necmettin Batırel, hayat pahalılığına dair öngörüde bulunarak milyonlarca vatandaşa kötü haberi verdi. Hayat pahalılığında büyük bir artış beklediğini duyuran ünlü ekonomist açıklamalarını paylaştı.

1375969.webp

VERGİLER VE HARÇLARDA ZAM

Ünlü Ekonomist Necmettin Batırel'in açıklamalarına göre, hükümet para politikasına destek amacıyla yapısal önemleri aktifleştirdiğini duyurdu.

Temmuz ayı ile birlikte gelen zamlara değinen ünlü ekonomist, kurumlar vergisinin yüzde 20'den yüzde 25'e yükseldiğini, mal ve hizmetlerde uygulanan yüzde 8 oranındaki KDV diliminin yüzde 10'a, yüzde 18'lik KDV diliminin ise yüzde 20'ye çıkarıldığını, Pasaport dahil olmak üzere harçlarda yüzde 50 zam yapıldığını, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) ise 2023 yılında 2 defa alınacağı bilgisi paylaşıldı.

Temmuz ayı ile birlikte paylaşılan onlarca zamma dair milyonlarca vatandaşa uyarılarda bulundu.

1632927419717-enflasyon.jpg

HAYAT PAHALILIĞI UÇUŞA HAZIRLANIYOR

Son yıllarda küreselde yaşanan olaylar ülkemizi etkilemeye devam ediyor. Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş ve pandemi felaketinin etkileri sürmekte. Yaşanan küresel olayların yanı sıra Kahramanmaraş depremi ülkemizin ekonomisine büyük bir hasar verdi.

Batırel'in açıklamalarına göre önümüzde yer alan bir sene boyunca, 2024 yılının 2'inci çeyreğinin sonuna kadar para ve maliye politikasında sıkı bir duruş gündemde yerini aldı. Yaşananların sonucunda hayat pahalılığının tavan yapacağına dair Necmettin Batırel'den öngörüler paylaşıldı. Parayı çar çur etme döneminin sona erdiğini, bütçenize göre bir yaşamın beklediğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN