IMF Başkanı Georgieva'dan 'kripto' mesajı! Riskleri tek tek saydı

IMF Başkanı Georgieva'dan 'kripto' mesajı! Riskleri tek tek saydı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, 'kripto' varlıkların finansal istikrar için riskli varlıklar olduğunu ve yaygınlaşması durumunda etkilerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

Kripto para sektörüne girenlerin korku, belirsizlik ve endişesi her geçen gün artıyor. Türkiye'de Thodex vurgununda 400 bine yakın insanın 2 milyar dolardan fazla parası dolandırıldı. Uzmanlardan art arda kripto varlıklara temkinli yaklaşılması uyarıları gelmeye devam ediyor.

Kripto para ile ilgili bir uyarı da Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva'dan geldi. Georgieva, Güney Kore'de düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, kripto varlıkların riskli varlıklar olduğunu dikkat çekti.

Önde gelen kripto para borsalarından FTX'in kurucusunun dolandırıcılık davasında "suçlu" bulunmasının ardından dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in kurucusunun da kara para aklama suçlamalarını kabul ettiğini anımsatan Georgieva, son 15 yılda kripto endüstrisinin parlak bir itibarı olmadığını belirtti.

Georgieva, kripto varlıkların yaygınlaşması durumunda makro- finansal istikrarı zayıflatabilecek riskler taşıdığını vurguladı. Kripto varlıkların risklerinden kaçınmak için kurallar ve alt yapı sağlanmasını amaçladıklarını ifade eden Georgieva, "Amacımız, kriptonun risklerinden kaçınmak için kurallar ve bazı teknolojilerinden yararlanarak, daha verimli, birlikte çalışılabilir ve erişilebilir bir finansal sistem oluşturmak" ifadelerini kullandı.

IMF Başkanı Georgieva, iyi kuralların inovasyonu teşvik edebileceğini ve yönlendirebileceğini kaydetti.

THODEX VURGUNU NEDİR?

Dünya üzerinde kripto varlıklar kullanılarak işlenen en büyük suç Türkiye'de gerçekleştirilen Thodex dolandırıcılığı oldu. Thodex vurgununda 400 bine yakın insanın 2 milyar dolardan fazla parası dolandırıldı. Borsa, şirketin kurucusu Faruk Fatih Özer'in kaçmasından 2 gün önce sistemlerini "bakımda" açıklamasıyla aniden kapattı ve şirketin yatırımcıları şirket hakkında suç duyurusunda bulunmaya başladı. 21 Nisan 2021 tarihinde aranmaya başlayan borsanın kurucusu 30 Ağustos 2022'de yakalandı.

Faruk Fatih Özer'e, dolandırıcılık suçundan yargılandığı davada 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN