Milyonlarca emekliye zam şoku! AK Partili isim bile isyan etti... Rakamı Erdoğan bu akşam açıklamıştı

Milyonlarca emekliye zam şoku! AK Partili isim bile isyan etti... Rakamı Erdoğan bu akşam açıklamıştı

Milyonlarca emeklinin beklediği ek zam bugün düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Emekliye %5 oranında ek zam verilmesi beklentileri karşılamazken alınan karara AK Partili isim bile isyan etti…

TÜİK’in 3 Ocak tarihinde %64,77 olarak açıkladığı 2023 yılı enflasyon rakamının ardından memur ile emeklilerin maaş artış oranları da belli olmuştu. Bu kapsamda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin 2024 zam oranı %37,57 olarak belirlenmiş ve bu oran kamuoyunda ek zam beklentisine yol açmıştı.

Beklentilerin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları çalışmalara başladıklarını duyurmuş ve bugün düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından da emekliye verilecek ek zam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

EMEKLİYE NE KADAR EK ZAM VERİLDİ?

Kabine Toplantısı sonrasında herkesin dört gözle beklediği ek zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve BAĞ-KUR emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor." İfadelerini kullandı.

Ancak %5 oranında yapılan bu ek zam da milyonlarca emeklinin beklentisini karşılamadı…

emekliye-ek-zam-1.jpg

AK PARTİLİ İSİM AÇIKLANAN ORANA İSYAN ETTİ

Emekliye yapılan %5 oranındaki ek zam yeni tartışmalara neden olurken, eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da duruma sessiz kalmadı. X hesabı üzerinden konuyla ilgili paylaşım yapan ve verilen zammı yetersiz bulan Tayyar, şu sözlerle isyan etti:

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına ilave yüzde 5 zam yapıldı. Emekli maaşındaki alt sınır da 7.500 liradan 10 bin liraya çıkarıldı. Lafı eğmeden bükmeden ifade etmek gerekirse bu rakamlar beklentilerin altında kaldı. Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlukları biliyorum, imkanların zorlandığının da farkındayım. En azından emekliler arasındaki farklılık ortadan kaldırılmalıydı. İyi olmak kolaydır, zor olanı adil kalmaktır. Bu zoru başarmalı, adil davranabilmeliydik.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN