O bankalarda taşıt kredisi depremi! Yıl sonunda son şans... Faizler düştü acele edin

O bankalarda taşıt kredisi depremi! Yıl sonunda son şans... Faizler düştü acele edin

Araba almak için taşıt kredilerini bekleyen vatandaşları yakından ilgilendiren haber geldi. Merkez Bankası iki aydır üst üste faiz indirme kararı alırken ticari kredi faizlerinde ise yüzde 20'nin altına gidilmesi bekleniyor. Araba almak isteyenlere faiz indirimini beklemesi tavsiye edildi. İşte taşıt kredi faiz indirimine ilişkin detaylar...

Politika faiz iki toplantılarında da 100'er baz puan indirilirken aynı zamanda yüzde 12'ye çekilmesi de gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indirimi süresi içerisinde yüzde oranlarının tek hanelere indirileceği ifade edilirken kredi faizlerinde ki düşüşlere de dikkatler çevrildi. Bankacılık sektörü üzerinde kredi koşullarında ki eğilimlerle Merkez Bankası banka kredi eğilimleri üzerine anketler düzenleniyor.

TAŞIT KREDİ FAİZ ORANLARIN DA DÜŞÜŞ

Fon salama imkanlarıyla beraber 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yurt içi ve yurt dışı fonlama koşullarının sıkılaşmasıyla devam eder. 2022 yılının dördüncü çeyreğinde ise beklenti yurt içi ve yurt dışı fonlama şartlarının sıkılaşması devam ederken Konut ve bireysel kredi türlerinde ki standartların sıkılaşacağının yanı sıra taşıt kredilerine ise gevşeme olacağı belirtilirken faiz oranlarının düşmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN