O ilde yaşayanlara TOKİ piyangosu vurdu! TOKİ düşük taksitle daire satışını başlattı

O ilde yaşayanlara TOKİ piyangosu vurdu! TOKİ düşük taksitle daire satışını başlattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, çocuklu hanelere yönelik 3.038 TL ödeme yapılacak. Ayrıntılar haberimizde...

SED çocuk destek ödemesi başvurularının hız kesmeden devam ettiği ve yapılan açıklamayla birlikte ödeme tutarının yükseldiği müjdesi verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik SED çocuk destek ödemesi programını haziran ayında da sürdürmeye devam ediyor.

2.337 TL'DEN 3.038 TL'YE YÜKSELTİLDİ

2

SED çocuk destek ödemesi, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olarak iki farklı şekilde gerçekleştirilmektedir. Geçici sosyal destek ödemesi yılda 1 veya 2 kez yapılmakta, süreli sosyal destek ödemesi ise her ay başvuru sonucuna göre belirlenen tarihe kadar devam etmektedir. Bu ödeme, ailelerin çocuklarının eğitim ve temel ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, söz konusu ödeme en fazla 2 çocuğa sahip olan aileler için geçerli olmaktadır.

SED çocuk destek ödemesinden yararlanmak isteyen ailelerin gelir durumu ve hanede yaşayan çocuk sayısı gibi bazı şartları sağlamaları gerekmektedir. Başvuruların incelenmesi ve onaylanması sonucunda aileler, ödemeden yararlanmaya hak kazanacaklardır.

Son açıklamaya göre, Sosyal Ekonomik Destek kapsamında yapılan çocuk yardımı ödemesinin tutarı 2.337 TL'den 3.038 TL'ye yükseltilmiştir. Ayrıca, koruyucu ailelere yapılan ödemelerde çocuk başına aylık tutar 3.644 TL'den 4.853 TL'ye yükseltilmiştir. Bu güncelleme ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ve koruyucu ailelere verilen destek miktarları artırılarak daha kapsamlı bir yardım sağlanması hedeflenmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN