Öğrencilerin yüzü gülüyor! Başvuru yapana 1.420 TL devlet harçlığı! İki kez ödeme yapılacak

Öğrencilerin yüzü gülüyor! Başvuru yapana 1.420 TL  devlet harçlığı! İki kez ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ediyor. Üniversite öğrencilerine sağlanan destek ödemeleri kapsamında KYK burslarına ek olarak 1.420 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. İşte bakanlık destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılacak destek ödemeleri hakkındaki detaylar hız kesmeden devam ediyor. Üniversite öğrencilerine KYK burslarına ek 1420 TL destek ödemesi yapılacağı belirtildi. Yıl içerisinde iki kez yapılacak sosyal destek ödemeleri kapsamında öğrencilerin özel ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amaçlanıyor. Destek ödemesinden yararlanacak öğrencilerin 18 yaşını doldurmuş olması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarası ve şifresine sahip olması gerektiği belirtildi. İşte bakanlık destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

ÖĞRENCİLERE 1.420 TL ÖDEME

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilecek KYK ödemeleri kapsamında 1420 TL destek ödemesi sağlanacağı belirtildi. Ödemelerin yıl içerisinde iki kez yapılacağı belirtilirken öğrencilerden 18 yaşını doldurmuş olması şartı isteniyor. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık kimlik numarası ve şifresi bulunan adayların destek programından yararlanabileceği aktarıldı.

paralar-2.jpg
Başvuru şartlarını sağlayan öğrencilere KYK burslarına ek olarak 1420 TL ödeme sağlanacağı duyuruldu. Devletten ek yardım desteği almaya hak kazanan öğrencilerin başvuru sürecini e-devlet platformu üzerinden ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden yapabileceği duyuruldu.

paralarr.jpg

Başvuruda bulunacak öğrencilerin e-devlet sistemi üzerinden "Eğitim ve Öğretim Yardımı Talebi" Formunda yer alan gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurması isteniyor. Başvuru şartlarını sağlayan adayların olumlu sonuç alması durumunda 1420 TL mali destek sağlayacağı belirtildi. Bakanlık tarafından sağlanan destek ödemelerine öğrencilerin başvuru yapabileceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN