Tavuk eti yemek lüks oluyor! Artık bir kilosu bu fiyattan başlayacak: Dev zam yolda

Tavuk eti yemek lüks oluyor! Artık bir kilosu bu fiyattan başlayacak: Dev zam yolda

Ramazan ayının başlamasına dört gün kala başlayan beyaz et zamlarının 11. seferi, kasaplar tarafından pazartesi gününden itibaren yürürlüğe konacak. Ancak kasaplar, art arda yapılan zamları vatandaşlara açıklamakta zorlandıklarını belirtiyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

Aydın'daki kasaplar, son dönemde yapılan beyaz et zamlarının vatandaşların alım gücünü düşürdüğünü ve bu durumun kendilerine yansıdığını ifade etti. Vatandaşların artan fiyatları kasaplara yansıttığını dile getiren esnaf, özellikle kırmızı et ve balık fiyatlarının yüksek olması nedeniyle tavuk alımının arttığını, ancak tavuk fiyatlarına da sürekli olarak zam yapıldığını belirtti. Bu durumun vatandaşları mağdur ettiğine dikkat çeken kasaplar, sürekli artan fiyatları vatandaşlara anlatmakta zorlandıklarını ifade etti.

KASAPLARDA FİYATLAR 20 LİRA ARTTI

tavuk

Aydın'daki kasaplar, yapılan zamların vatandaşları zor durumda bıraktığını ve beyaz et fiyatlarının sürekli arttığını belirtti. Kemikli tavuğun kilogramı toptan 26 lirayken, pazartesi günü 64 liraya çıkacak. Tavuk sırtı kemik fiyatı da bir süre öncesine göre 20 lira arttı. Kasaplar, bu artışların vatandaşa anlatmanın güç olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN