Ünlü Ekonomistten şaşırtan serzeniş! Yay gerim gerim geriliyor: “Bırakın yolunu bulsun”

Ünlü Ekonomistten şaşırtan serzeniş! Yay gerim gerim geriliyor: “Bırakın yolunu bulsun”

Uzun süredir dolar kurunda yaşanan hareketlilik uzmanları da harekete geçirdi. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş’ın o çağrısı herkesi şaşırttı. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklamaları…

Hem ekonomistlerin hem de vatandaşların yakından takip ettiği piyasalar hakkındaki açıklamalarda peş peşe geldi. Açıklamaları ile tüm gözleri üzerinde toplayan ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş, dolar kuru için dikkat çeken ifadelerde bulundu. “Bırakın yolunu bulsun” diyen Demirtaş, piyasaları değerlendirdi. İşte Özgür Demirtaş'ın o açıklamaları…

GERİLDİKÇE GERİLİYOR

Ekonomist Özgür Demirtaş dolar kurunun uzun süredir 27 TL'de olduğunu belirterek Euro'nun ise 30 TL seviyesinde yer aldığını aktardı. Döviz kurlarının serbest bırakılması gerektiğinin altını çizen Ekonomist Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlı tüm dikkatleri üzerinde topladı.

ozgur-demirtas-2.jpg
Kuru bu şekilde tutmanın sağlıklı olmadığını ifade eden uzman isim "Kuru bu şekilde tutmak SAĞLIKLI değil. Nedenini yazayım: Kur bu şekilde tutulunca insanlarda SUNİ olarak tutuluyor intibası uyanıyor. O da YAY GERİLİYOR düşüncesini getiriyor. O zamanda boşu boşuna ekstra TALEP oluşuyor.” sözlerini dile getirdi.

Piyasaların serbest bırakılması gerektiğini ifade eden Demirtaş, “Lütfen serbest bırakın. Bırakın bulsun değerini. Değerini bulduktan sonra 10-15 kuruş aşağı yukarı oynasın. Yeter ki serbest kalsın” dedi.

dolar-ne-oldu.jpg

Dolar/TL kurunun Salı günü %0,2 yükseldiğini belirten uzman isim 26,96 seviyesinde yer aldığını belirtti. Euro'da ise 29,60 seviyesinin görüldüğünü belirten Demirtaş, piyasanın kapalı olduğu saatlerde dolar kurunun 27 TL'nin ise 30 TL üzerinde yer aldığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN