Volkswagen ChatGPT’yi araçlarında kullanacak

Volkswagen ChatGPT’yi araçlarında kullanacak

dünya devi otomobil üreticisi Volkswagen, araç modellerinde yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'yi kullanacağını duyurdu. Volkswagen, ChatGPT'yi binek araçlarında standart olarak sunacak.

Her geçen gün yapay zeka, gündelik hayatın daha çok parçası oluyor. OpenAI’nin geliştirdiği yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in araçlarına entegre edilecek.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Las Vegas'ta kapılarını açan Tüketici Elektroniği Fuarı'na (CES 2024) katılan Volkswagen popüler sohbet robotu ChatGPT'yi binek araçlarında standart olarak sunacak.

BİRÇOK MODELDE STANDART OLARAK BULUNACAK

2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren birçok aracında standart olacak olan özellik ilk olarak ID.3, ID.4, ID.5, ID.7, Tiguan, Passat ve Golf modellerine gelecek.

1kapak-002.jpg

Kendi asistan sisteminin multimedya kotrolü, navigasyon, klima gibi kontrolleri zaten yapabildiğini belirten Volkswagen, ChatGPT ile sezgisel ve ileri düzey bir etkileşim sağlanacağını açıkladı.

ASİSTANIN EKSİĞİNİ CHATGPT TAMAMLAYACAK

Yeni bir hesap oluşturmaya ve yeni bir uygulamaya gerek olmadığı belirtilen açıklamaya göre, sesli asistanın yanıtlayamadığı durumlarda ChatGPT otomatik olarak devreye giriyor.

Veri koruması adına ChatGPT'nin hiçbir araç verisine erişimi olmadığı, soruların ve cevapların hemen silindiği açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN