175 yıldır piyasayı sallayan dev telefon markası iflas etti! Dar gelirli vatandaşın dostuydu

175 yıldır piyasayı sallayan dev telefon markası iflas etti! Dar gelirli vatandaşın dostuydu

İflas dalgası dev telefon firmasını da vurdu! 175 yıldır faaliyet gösteren o telefon markası ifşa başvurusu yaptı. Dar gelirli ailelerin evinden eksik olmayan o telefon markası artık olmayacak

1866 yılında kurulan ve 175 yıldır faaliyet gösteren dev telefon Alman şirketi iflas bayrağını çekti. Mali nedenlerden dolayı iflas başvurusu yapan şirket satış taleplerinde düşüş yaşandığını aktardı. Yaşanan global ekonomik krizden etkilenen şirketin bünyesinde çok sayıda eleman çalışmakta.

Gigaset Yönetimi tarafından yapılan açıklamada, yapılan iflas başvurusunun şirketin operasyonel işlerini yeniden yapılandırmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Gigaset, telekomünikasyon sektöründeki konumunu istikrara kavuşturmayı ve geleceğe odaklanmayı hedeflediğini açıkladı.

img-6389.jpeg

YAPILANDIRMA BAŞARISIZ OLURDA CİHAZLAR GARANTİ DIŞI KALACAK

Ayrıca, şirketin DECT kablosuz telefonların geliştirilmesi, üretimi ve dağıtımının devam edeceği ve müşterilere garanti verildiği ifade edildi. Ancak, ekonomik temelin sürdürülebilir yeniden yapılandırılması başarısız olursa, yedek cihazların, sistem genişletmeleri için gerekli bileşenlerin ve aksesuarların tedarikinin garanti edilmeyeceği belirtildi.

SATIŞLARDA DÜŞÜŞ YAŞANDI

Gigaset, yılın ikinci yarısında satışlarda düşüş yaşadığını ve bu düşüşün iş gelişimini aşağı çektiğini ifade etti. Avrupa ve Almanya’da ise Gigaset ürünlerine yönelik sürekli düşük talep yaşandığı da belirtildi.

BÜNYESİNDE 850 İŞÇİ ÇALIŞIYORDU

1866 yılında kurulan Gigaset, sadece DECT kablosuz telefonlar değil akıllı telefonlar, akıllı ev teklifleri ve iş telefonu çözümleri sunuyordu. Şirketin yaklaşık 850 çalışanı mevcut.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN