2025 gelmesin dedirten korku karabulut gibi çöktü! Gözler Mayıs ayına çevrildi: Ülkeler güvenlik önlemleri almaya başladı

2025 gelmesin dedirten korku karabulut gibi çöktü! Gözler Mayıs ayına çevrildi: Ülkeler güvenlik önlemleri almaya başladı

Ülkeler arasında yaşanan gerilim gerildikçe geriliyor. Gözler 2025 yılında çevrilirken herkese yeni yıl gelmesin dedirten korku sararmaya başladı. 2025 Mayıs ayında başlayacak dünyayı etkisi altına alacak. O ülkeden savaş sinyalleri gelmeye başladı. 2025'te patlak mı verecek? İşte herkesi korkuya büründüren o tehdit…

Son yıllarda ülkeler arasında yaşanan çatışmalar bütün ülkelerde tehdit oluşturuyor. 2025 yılı Mayıs ayında Dünya Savaşı mı çıkacak? sorularının yanıtı aranmaya devam ediyor. Putin'in Baltık Planı ve Trump'ın NATO'dan çıkma tehdidi Avrupa'yı savaşın eşine sürüklüyor. Rusya'nın Ukrayna'dan sonra Baltıklara da mı saldıracağı merak konusu oldu. İşte herkesi korkuya büründüren o tehdit…

SOĞUK SAVAŞ SİNYALLERİ GELİYOR

Soğuk savaşın sonlanması ile birlikte ilk defa topyekûn bir savaş tehdidi Avrupa'nın üzerinde dolaşmaya başladı. O dönemde yaşanan iki önemli gelişme ile birlikte yaşlı kıta harekete geçmeye başladı. Putin'in Ukrayna'nın ardından Baltıklara saldıracağına dair istihbarat bilgilerine yer verilirken Trump'ın tekrardan ABD Başkanı seçilmesi durumunda NATO’dan çekilebileceği tehdidi de ortalığı karıştırdı.

soguk-savas.jpg

Moskova'nın kabusunu 1 ay öncesinde yayınlayan Bilt Gazetesi ise Alman savunma Bakanlığının gizli belgelerine yer verdi. Belgeler doğrultusunda Putin, Estonya, Letonya ve Litvanya'da şiddeti kışkırtarak müdahale bahanesini öne sürecek. NATO’dan cevap gelmesi ile birlikte Mayıs 2025'te Dünya Savaşı ihtimali de artmış olacak.

AVRUPA ÖNLEM ALMAYA BAŞLADI

İsveç Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı’ndan “savaşa hazır olun” çağrısı gelirken birkaç hafta öncesinde Alman Savunma Bakanı Rusya'nın NATO topraklarına saldırması ihtimaline karşılık hazırlıklı olmak zorunda olduklarının altını çizdi. Bunun üzerine Alman Genelkurmay Başkanı Rusya tehdidi nedeniyle Alman ordusunun 5 yıl içerisinde savaşa hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

rusya-savas.jpg

Avrupa'nın esas korkusu ise ABD'nin güvenlik sistemlerinden mahrum kalmak oldu. ABD başkanlığına aday olan Trump ise uzun süredir Avrupa'nın NATO'ya gereken mali desteği sağlamadığını vurguluyor. Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan mitingde ise NATO lideriyle olan konuşmasını paylaşan Trump, "Başkan seçilmesi durumunda Rusya'nın saldırısına uğrarsak ödeme yapmadık diye bizi korumayacak mısınız?" sorusuna "hayır sizi korumam" cevabını verdiğini söyledi. Hatta, "Rusları istedikleri her şeyi yapmaları için teşvik ederim" sözlerini paylaştığı.

AVRUPA'NIN KORKULU RÜYASI

Avrupa'da ihtimaller üzerine çalışmalar yapılırken savunma bütçelerinde artışa gidiliyor. Silah endüstrisinin canlandırılması doğrultusunda devletlerin güç kazanacağı belirtilirken sosyal harcamalarda da daralmaya gidilecek. Yaşlı kıta için kritik sürece giriş yapılırken İngiltere'nin koptuğu, Fransa ve Almanya'da sağ popülistiğinin yükseldiği bir dönem ilk görülmektedir.

rusya-avrupa-kriz.jpg

Kamugündemi’nde yer alan bilgiler doğrultusunda NATO ve Avrupa Birliği'nde Hızlı bir gelişme yolu açılırken Türkiye'nin de önemi artmış olacağı ifade edildi. Avrupa'da daha az demokrasi ve daha çok güvenlik konuşmaya başlanırken Avrupa semalarında da kara bulutlar dolanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN