Altını bozduracaklar kuyumcuda şok yaşayacak! Kuyumcular artık o altınları almıyor, satmak için dükkan dükkan gezebilirsiniz

Altını bozduracaklar kuyumcuda şok yaşayacak! Kuyumcular artık o altınları almıyor, satmak için dükkan dükkan gezebilirsiniz

Altın yatırımcıları dikkat! Altın piyasasında önemli bir gelişme yaşandı! Altını bozduracaklar kuyumcuda şok yaşayacak! Evde altın tutuyorsanız dikkat edin! Kuyumcular artık altınları geri almamaya başladı. Satmak için dükkan dükkan gezebilirsiniz...

Hızlı yükselişiyle yatırımcıların ilk adresi olmaya devam eden altın piyasasında şaşırtan bir gelişme yaşandı. Altınını nakde çevirmek isteyenler zorlanabilir.2023’te yüzde 80’lik artış gösteren altın fiyatları, kuyumcuların geri alım politikasında değişikliğe gitmesine sebep oldu.

ALTIN ALIRKEN DİKKAT

resim-2024-01-05-125516757.png

Antalyalı kuyumcular, özellikle 'kesme altın' olarak bilinen türde uyarılarda bulundu. Bu altınların barkot veya seri numarası olmamasının, dolandırıcılık riskini artırdığının altını çizdiler.

Kuyumcu Çağrı Yılmaz, kesme altınların zor satıldığını ve paketli altının daha güvenli olduğunu vurgulayarak “Halkımızda ucuz altın diye bir inanış var, ucuz altın diye bir şey yok. Kesme altını satmak da zor, birçok kuyumcu şu anda almıyor. Paketli altında seri numarası, üretici firmasından tutun, hepsi bellidir” şeklinde konuştu.

‘PAKET ALTIN ALMAK DAHA GÜVENLİ’

Kuyumcu Halil Güvençoğlu, patent veya seri numarası olmayan kesme altınları tavsiye etmediğini belirterek "Kesme altın olarak adlandırılan altınları biz tavsiye etmiyoruz. Çünkü patent ya da seri numarası olmuyor. Vatandaş bu altını satarken de zorlanıyor. Bu sorunların olmaması için paket altın almak daha mantıklı ve güvenlidir” dedi.

‘KİMSE UCUZ ALTIN VAAT ETMEZ’

resim-2024-01-05-125554568.png

Altına olan yatırımın son 10 yılda arttığına dikkat çeken kuyumcu Çağrı Yılmaz, “Vatandaş tarafından ucuz altın diye bir inanış var fakat ucuz altın diye bir şey olmaz. Kimse ucuz altın vaat etmez sadece düşük ayarlı altın olabilir. Halkımız tarafından kesme altına talep patladı. Bu altın türü ayar. Üzerinden bir damga olmadığı için dolandırmaya da çok elverişli. 24 ayar altın normalde 995 milyem olurken 970 milyem yapan bir atölye kesme altın 24 ayar olarak satabilir. Bunun kaç milyem olduğunu anlamak çok zor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN