Bu meslekler anında iş buluyor! İş garantili 10 meslek grubu belli oldu! Çok kolay iş buluyor

Bu meslekler anında iş buluyor! İş garantili 10 meslek grubu belli oldu! Çok kolay iş buluyor

Üniversite sınavı yaklaşırken öğrenciler de hangi bölümü okuyacağına karar veremiyor. Günümüzün en büyük problemi işsizlik olurken hangileri daha kolay iş bulduğu en çok araştıran konular arasında yer alıyor. Peki, Hangi bölümler daha kolay iş buluyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Üniversite sınavı için nefesler tutuldu. Hala hangi bölümü okuyacağına karar veremeyen öğrencilere rehber olacak önemli bir açıklama ile geldik. Hangi alanda iş bulma oranının daha yüksek olduğu merak edilirken yapılan araştırmalar o 10 mesleği işaret ediyor. Bu meslekleri okuyanlar işsiz kalmıyor. Peki, Hangi bölümler daha kolay iş buluyor? İşte merak edilen sorunun yanıtı…


İŞ GARANTİLİ BÖLÜMLER HANGİLERİDİR?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Sosyal Güvenlik Kurumu herkesin merak ettiği o sorunun yanıtını verdi. Üniversite mezunu adayların iş bulmakta zorlandığı bu günlerde en kolay iş bulan meslek grubu belli oldu. Türkiye şartlarında en kolay iş bulan 10 meslek şu şekildedir:

saglik.jpg
Tıp mezunları mezun olduktan sonra %100 iş bulabilen meslek sınıfı içerisinde yer alıyor. Mezun olduktan sonraki 6 ay içerisinde iş bulma yüzdeleri %91,5 olarak belirlendi.

Eczacılık bölümü mezunlarının iş bulma oranı ise %67,9 oranında oluyor. Mezun olduktan sonra iş bulan Eczacılık öğrencilerinin oranı %3,3 olarak açıklandı. Eczacıların kamuda iş bulma oranları düşüktür.

Odyoloji bölümü okuyanlar işitme ve denge üzerine uzmanlık aldıktan sonra ilk 6 ay içerisinde %67,1 oranında iş buluyor.

Fizyoterapi bölümünü okuyanlar ise mezun olduktan sonraki ilk 6 ay içerisinde %57,8 oranında iş bulmaktadır. Öğrencilik hayatları devam ederken %5 oranında iş bulma imkanları da bulunuyor.

EN ÇOK İŞ BULMA OLASILIĞI OLAN MESLEKLER HANGİLERİDİR?


Hemşirelik Bölümü mezunları mezun olduktan ilk 6 ay içerisinde %56,8 oranında iş bulmaktadır. Kamuda iş bulma oranları ise %50 olarak açıklandı.


Pilotaj Bölümü mezunları ise %56,5 oranında iş bulabiliyor. Öğrencilik hayatları devam ederken iş bulma oranları ise %4 olarak açıklandı.

pilotaj.jpg


Psikolojik Danışmanlık bölümü mezunları ise son zamanların popüler meslek grupları arasında yer alıyor. Mezun olduktan sonraki ilk 6 ay içerisinde iş bulma oranları ise %55 olarak açıklandı.


Öğretmenlik mezunları ise mezun olduktan sonraki ilk 6 ay içerisinde %55,6 oranında iş bulurken bir sene içerisinde %11,4 oranında iş bulmaktadır. Öğretmenlerin kamuda iş bulma oranları ise %70 olarak açıklandı.


İnşaat Mühendisleri mezun olduktan sonraki ilk 6 ay içerisinde %55,2 oranında öğrenciyken %8,6 oranında iş bulabilmektedir.


Sağlık Hizmetleri Bölümü mezunları ise ilk 6 ay içerisinde %54, 1 sene içerisinde %15,7 iken de %11,6 oranında iş bulabilmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN