Bu soba ne odunla ne kömürle ne de doğalgazla yanıyor! Konuttan dağ evlerine kadar büyük talep: Zehirleme riski de yok

Bu soba ne odunla ne kömürle ne de doğalgazla yanıyor! Konuttan dağ evlerine kadar büyük talep: Zehirleme riski de yok

Ne odun, ne kömür, ne de doğalgaz! Bu soba daha başka bir şeyle yanıyor! Konutlarda yaşayanlar da, dağ evlerinde yaşayanlar da bu sobaya yoğun talep gösteriyor! Zehirlenme riski dahi yok...

Son yıllarda vatandaşların ilgisini çeken ve doğa dostu bir enerji kaynağı olarak öne çıkan pelet sobalar, talaş, odun veya ağaç atıklarından elde edilen peletlerle çalışarak ekonomik ve çevreci bir ısınma seçeneği sunuyor. Özellikle evler, hobi bahçeleri, dağ ve bağ evleri ile iş yerlerinde tercih edilen pelet sobalar, hem modern görünümleri hem de çevreye duyarlı olmalarıyla dikkat çekiyor.

Dünyanın birçok yerinde köy evleri, ofisler ve birçok farklı alanında yaygın olarak kullanılan pelet sobalar, doğalgazın bulunmadığı bölgelerde odun ve kömür alternatifine pratik ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Kül ve duman çıkışının az olması, bu sobaları yeni nesil olarak nitelendirilmesine neden oluyor.

Özellikle enerji krizlerinin yaşandığı günümüzde, pelet sobaların ekonomik avantajları ön plana çıkıyor. Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesi’nde seri üretim yapan girişimci iş insanı Eşref Şekerli, geliştirdiği pelet sobalarıyla dünyanın farklı ülkelerine ihraç gerçekleştiriyor. Şekerli'nin şirketi, müşteri taleplerini karşılamak adına yoğun bir üretim sürecine sahip.

PELET SOBANIN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

pelet-soba-2.jpg

Pars Pelet Sobaları Satış ve Pazarlama Personeli Taner Bertizlioğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Burada 3 yıldır ürettiğimiz ve sürekli geliştirdiğimiz pelet sobalarını üretiyoruz. Pelet, sıkıştırılmış çam talaşından üretiliyor. Külü, dumanı çok azdır. Bizim sobamız da bu şekilde ön plana çıkıyor. Saatte bir ile bir buçuk kilogram pelet tüketimi yapmaktadır. 100 kilogram yanan peletin sadece 1 kilogramı kül olarak çıkmaktadır ve 99 kilogramı yanarak ısıya dönüşmektedir. Külü ve dumanı çok az olan soba, tamamen hava ile çalışan ve elektronik aksamın yoktur. Konutlarda, bağ ve dağ evlerinin yanı sıra kafeterya, köy kıraathanelerinde, kahvehanelerde, hobi ve kış bahçelerinde tercih ediliyor. Kolay temizlenebilir, kolay yanması ile dikkat çekiyor. Zehirleme riski hiç yoktur. Kömür sobalarının artık yerini almaktadır. Ürünlerimizi Avrupa, Uzakdoğu hatta Güney Kore, Azerbaycan ve Kafkas ülkelerine gönderdiğimiz bir sobadır. Müşterilerimiz oldukça beğeniyor. Bu nedenle Türkiye’nin yer yerine kargo ile gönderiyoruz. Yurt içi ve dışına ürünlerimizi sevk ediyoruz." dedi.

HER GÜN KESİNTİSİZ ÇALIŞABİLİYOR

pelet-soba.jpg

Bertizlioğlu, pelet sobaların zehirleme riski olmayan, kolay temizlenebilir ve kömür sobalarının yerini almaya başlayan bir enerji kaynağı olduğunu belirtirken, şirketin ürünlerini Türkiye'nin dört bir yanına kargo ile gönderdiğini ve uluslararası pazarda da talep gördüğünü vurguladı. Ayrıca, sobaların ilk çalıştırmada pürmüz ya da jel yardımıyla kolayca başlatılabildiğini, etkili bir şekilde 70-80 metrekarelik alanları ısıtabildiğini ve haftanın her günü kesintisiz çalışabildiğini sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN