Buraya giden hayat dursun istiyor! Hem İstanbul’a hem Ankara’ya yakın! Emekli olanlar yerleşmek için ev bakıyor

Buraya giden hayat dursun istiyor! Hem İstanbul’a hem Ankara’ya yakın! Emekli olanlar yerleşmek için ev bakıyor

Türkiye'nin eşsiz güzelliklerinin tadını çıkartmak isteyenler şehir şehir gezmeye devam ediyor. Bu şehri görenler ise hayat burada dursun istiyor. Hem İstanbul'a olan konumuyla hem de Ankara'ya olan yakınlığı ile dikkat çeken şehir emeklilerinde gözdesi oluyor. İşte herkesin görmesi gereken o yerler…

Batı Karadeniz Bölgesi'nin gözde şehirleri arasında yer alan Bartın, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapısı ve uzun sahil şeridi ile görenleri hayran bırakıyor. 59 kilometrelik sahil bandı ve Küre Dağları Milli Parkı ile oldukça zengin ormanlık alanlara sahip olan Bartın, yıl boyunca yerli ve yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. İşte herkesin görmesi gereken o yerler…

BARTIN NEREDE?

2143 kilometrelik bir alanda yer alan Bartın Karadeniz'e kıyısı olan bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır. Kuzeyinde Karadeniz doğusunda ise Kastamonu güneyinde Karabük ve batısında Zonguldak ile çevrelenmiş olan Bartın, dört mevsim farklı güzellikleri sunuyor. Yemyeşil doğası ve serin iklimi ile birlikte ziyaretçileri büyüleyen bu şehir 81.000 kişilik nüfusa sahiptir. Türkiye'nin deniz trafiğine uygun tek akarsuyu olarak bilinen Bartın Çayını içerisinde barındıran cennet topraklar Karadeniz Bölgesi'nin batısında bulunmaktadır.

bartin.jpg

TARİH KOKAN ŞEHİR

Merkez ilçesinde en dikkat çekici doğal güzelliklerden biri de Güzelcehisar Lav Sütunları oluyor. Dünyada Ender rastlanan 80 milyon yıl öncesine dayanan bu oluşum ilçenin simgesel değerlerinden biri olarak görülmektedir. 2 kilometre uzunluğundaki Mugada Plajı, turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği doğal güzelliklerden biridir. Bartın'da Hz. Peygamberin sancaktarı Ebu Derda’ya ait türbe, Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi ve Taşhan öne çıkıyor.

bartin-gezilecek-yerler.jpg

DOĞANIN MUCİZEVİ GÜZELLİKLERİ

Doğa tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret edilen Bartın yemyeşil ormanlıklarının yanı sıra Ulukaya Şelalesi gibi doğal güzellikleri de ziyaretçilere sunuyor. Bartın'da çeşitli şenliklerle birlikte Çilek Festivali de yapılmaktadır. Uluyayla'da gerçekleştirilen festivaller 2000 yılında Milli Park ilan edilen Küre Dağları Milli Parkı'nda gerçekleştiriliyor. Zengin bir bitki örtüsü ve çeşitli yaban hayatı ile adından söz ettiren Küre Dağları Milli Parkı, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN