Çoğu kişi zengin olduğunu bile bilmiyor! E-Devlet'in miras uygulamasına yeni özellik: "hayırlı olsun diyerek duyurdu"

Çoğu kişi zengin olduğunu bile bilmiyor! E-Devlet'in miras uygulamasına yeni özellik: "hayırlı olsun diyerek duyurdu"

E-Devlet sistemine eklenen yeni dijital sistem, miras sorununu ortadan kaldıracak. Vatandaşın öğrenmek için kapı kapı dolaşmak zorunda kaldığı bilgiler artık detaylıca, yeni hizmette yer alacak. Varis - muris işlerinin tek bir hizmet adı altında toplanarak kullanılmaya başlanacağı duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alan soruna karşı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı açıklamayla vatandaşlara miras müjdesini verdi. E-Devlet sisteminde yapılan güncelleme ile bir dijital hizmet daha eklendi. Dijital Türkiye / Bürokrasinin Azaltılması 2023 Yılı 2'inci Toplantısı, Cevdet Yılmaz başkanlığında yapıldı.

CEVDET YILMAZ YENİ ÖZELLİĞİ PAYLAŞTI

E-Devlet sisteminde verilen hizmetlere bir yenisinin daha eklendiğini duyurdu. İçerisinde 7 binden fazla hizmetin bulunduğu e-Devlet sisteminde, 64 milyon kullanıcının yer aldığı bir platform olduğu paylaşılıyor.

E-Devlet sistemine geçtiğimiz yıl giriş sayısı 3.5 milyar olurken, bu yıl için aynı rakamlara Ekim ayında ulaşıldı. Yıl sonu hedefinin 4,5 milyar olduğu söylendi. E-Devlet sistemi kullanıcılarının yüzde 95 oranında memnun olduğu belirtilirken, uluslararası endekste başarı sağlıyor.

edevlet-1514390.jpg

E-DEVLET SİSTEMİNDE YENİ HİZMETLER

Dünya üzerinde ve Türkiye'de yaşanan durumların neticesinde yeni hizmetler, e-Devlet sisteminde yerini alıyor. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremi ile birlikte 13 yeni dijital hizmet kullanıma açıldı.

Son paylaşılanlara göre, hizmetler konusunda Cevdet Yılmaz, "Doğal gaz ve elektrik aboneliklerinde tüm Türkiye'yi e-Devlet kapsamına almış bulunuyoruz. Üniversitelerimizin tamamını e-Devlet'e taşıdık. 'Yeşil e-Devlet Kapısı Projesi' ile kamu yönetiminde yeşil dönüşüm çalışmalarına dahil olduk. 'Kotasız e-Devlet' uygulaması ile mobil abonelerin internet kotalarından harcamadan e-Devlet hizmetlerini kullanmalarını sağladık. Önümüzdeki dönem için hem dijital kamu hizmeti sunumunu zenginleştirmek hem de yapay zekadan siber güvenliğe bir bütün olarak Dijital Türkiye hedefine yürümek için yeni perspektif ortaya koyuyoruz" ifadelerini kullandı.

0x0-internetteki-buyuk-tuzaga-dikkat-e-devlet-hgs-sgk-e-okul-1513841860851.jpg

YENİ HİZMET KULLANIMA AÇILDI

E-Devlet sisteminde yeni bir dijital hizmetin verildiğini açıklayan Yılmaz, hizmet detaylarından bahsetti. Hizmette, 10'un üzerinde kurumdan varis - muris işlemlerine dair hizmetler tek bir çatı altında toplanacak.

Bugün itibariyle hizmetin kullanıma açılmasıyla hayırlı olsun dileklerini iletti. Toplantı esnasında engelli vatandaşlar için de yeni hizmetler ve değerlendirmeler yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN