Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısı etkili oldu! Konut fiyatlarında dev indirim kapıda! Yüzde 20'ye varan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısı etkili oldu! Konut fiyatlarında dev indirim kapıda! Yüzde 20'ye varan...

Ev almak isteyenlere müjde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısı cevap buldu! Konut fiyatlarında indirim... Konut fiyatları aşağıya doğru iniyor! Yüzde 20'ye varan...

Enflasyonun artması, otomobil ve konut fiyatlarını tavan yaparken, sektördeki fırsatçıların etkisiyle bu artışlar daha da hızlandı. Ticaret Bakanlığı, otomobil sektöründe aldığı tedbirlerle sıfır ve ikinci el araç fiyatlarını kontrol altına alırken, şimdi de gözler konut sektörüne çevrildi.

ERDOĞAN UYARMIŞTI

19102015-recep-tayyip-erdogan1.webp

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir programda konut maliyetlerine dikkat çekmesi ve fırsatçılara uyarıda bulunması sonrasında, sektörden olumlu bir sinyal geldi.

ÇİMENTODAKİ ARTIŞ KONUT FİYATLARINDA YÜKSELİŞE SEBEP OLDU

13417170-1200x675.webp​​​​​​​

Konut fiyatlarının artışında etkili olan faktörlerden biri, inşaat malzemelerinin fiyatlarındaki yükseliş. Sadece iki yıl öncesine kadar hazır betonun tonu 130 TL iken, çimentonun tonu 150 TL seviyesindeydi. Ancak iki yıl içinde bu fiyatlar yüzde 1500 oranında artarak, her ikisinin de ton fiyatı 2500 TL'ye ulaştı. Bu durum da konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu gelişmeye dikkat çekerek, "Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarını da yakından takip ediyoruz. Fırsatçılık tespit edilirse gereken önlemleri alacağız" demişti.

KONUT FİYATLARINDA YÜZDE 20'YE VARAN İNDİRİM

60ebf50a4e3fe01780b7a886.webp​​​​​​​

İnşaat Malzemelerinde Düşüş Bekleniyor Sektör temsilcileri, tedbirlerin alınması durumunda konut fiyatlarında yüzde 20'ye kadar varan bir indirimin gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Ayrıca, emlak ilanlarında manipülasyon ve aldatıcı ilanların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı denetimlerini artırırken, konut satışlarında yeni bir sistem de hayata geçiriliyor. Bu yeni sistemle birlikte, kimlik doğrulaması e-devlet üzerinden yapılacak, bu da alıcıların ve satıcıların daha güvenli işlem yapmalarını sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN