Dünyayı resmen Simpsonlar yönetiyor! Hepsi bir bir yaşandı: Bunların gerçekleşmesi de an meselesi

Dünyayı resmen Simpsonlar yönetiyor! Hepsi bir bir yaşandı: Bunların gerçekleşmesi de an meselesi

Dünyada gerçekleşen birçok olayın arkasında parmağı olan Simpsonlar yeni bir kehanete imza attı. Hepsi bir bir gerçek olurken bu kez sıra o kehanete geldi. Bu da gerçekleşirse “ vay halimize”

Uzun yıllardır ekranlarda yer alan çizgi dizi The Simpsons, kehanetleri ile tüm dünyayı derinden sarsıyor. Springfield kasabasında geçen her olayın yıllar içerisinde gerçekleşmesi dikkat çekerken izleyiciler de başımıza neler gelecek? düşüncesi ile diziyi didik didik etmeye devam ediyor. The Simpsons gerçekten dünya olaylarını tahmin mi ediyor yoksa dünyayı mı yönetiyor? İşte The Simpsons’ın gerçekleşmiş o kehanetleri…

simpson-arizali-oy-makinasi.jpg

ARIZALI OY MAKİNELERİ

SEZON 20, BÖLÜM 4 (2008)

The Simpson 20 sezon 4 bölümde Başkan Barack Obama'nın seçim hatasına öngördü. Homer'ın Obama için oy kullandığı gösterilirken ardından kullanılan oyun John McCain için sayıldığı görülmektedir. 2012 yılında YouTube'da ortaya çıkan bir video ise akıllara The Simpsons dizisini getirdi. Obama için sayılması gereken oyun Mitt Romney için sayıldığı görüldü.

simpson-gercek-tomacco-bitkileri.jpg

GERÇEK TOMACCO BİTKİLERİ

SEZON 11, BÖLÜM 5 (1999)

Tarım işiyle uğraşan Homer, santralden nükleer malzeme kullanarak mutant bir bitki ortaya çıkarıyor. Bununla birlikte"tomacco"yu yaratmaya karar veren Homer, domates ve tütün bitkileri ile tuhaf bir karışım elde ediyor.

Fukushima Daiichi nükleer santrali çevresinde, deforme olmuş sebze ve meyveler göze çarparken Homer’ın yarattığı o bitkilerde anında zihinlerde canlanıyor. Ancak bu canavar mutasyonlardan para kazanma yolunu bulan henüz kimse çıkmadı.

simpson-erisilebilir-uzay-yolculugu.jpg

ERİŞİLEBİLİR UZAY YOLCULUĞU

SEZON 5, BÖLÜM 15 (1994)

"Deep Space Homer," şovun tarihinde önemli bir an olarak görülüyor. Apollo 11 astronotu Buzz Aldrin ve müzisyen James Taylor gibi bazı en iyi The Simpsons konuk yıldızlarını içeren bölümde yaratıcıların imkansız ötesine geçmesi de dikkat çekiyor.

O günlerde sıradan bir adamın uzaya gitmesi farklı gelirken şimdilerde uzay hayali çok da uzak gelmiyor. Son yıllarda artış gösteren sivil uzay uçuşları sık sık gündeme gelirken bir kehanet daha gerçek oldu sözleri akıllarda canlanıyor.

simpson-lisas-wedding-akilli-saat.jpg

LİSA'S WEDDİNG

SEZON 6, BÖLÜM 19 (1995)

6 sezonlarda ekrana gelen kısa bir bölüm bugünlerde kullanılan teknolojileri işaret ediyor. "Lisa's Wedding," bölümündeHugh’un saate konuştuğu kısa bir an gösterilirken 12 yıl sonra ortaya çıkacak akıllı saatlerin Yükselişi de hafızalarda canlanıyor. Günümüzde sıklıkla kullandığımız dijital saatler ve ses tanıma gibi temel teknolojiler herkesi 1995 yılına ışınlıyor.

simpson-at-etinin-servis-edilmesi.jpg

AT ETİNİN SERVİS EDİLMESİ

SEZON 5, BÖLÜM 19 (1994)

Springfield İlköğretim Okulu'ndaki yemeklere pek de güvenmemek gerekiyor. Lunchlady Doris'in çocukların yemeklerine at eti eklediği görülürken başta komik gelse de gerçeğini düşününce biraz korkutucu oluyor. 2013 yılında Tesco hamburgerlerinde bulunan hayvanların %29'unu içerisinde at eti çıktığı görüldü. Avrupa genelinde çekilen milyonlarca dana ürünü korkunç bir gerçeği de gözlerinde serdi.

simpson-uc-gozlu-balik.jpg

ÜÇ GÖZLÜ BALIK

SEZON 2, BÖLÜM 4 (1990)

Mr. Burns, Blinky, Bart ve Marge'in yer aldığı bazı en iyi Simpsons bölümlerinin temel bir parçasıdır. Üç gözlü balık, Burns'ün nükleer santralinin kasaba üzerindeki korkunç etkilerini hatırlatan komik bir hatırlatıcı olması amaçlanmıştır. Blinky gibi floranın ve faunanın mutasyona uğraması - ki bu, kasaba sakinleri tarafından genellikle kabul edilir (veya görmezden gelinir).

Arjantinli Balıkçıların nükleer santrale yakın bir rezervuarda yakaladığı 3 gözlü yılan balığı biraz tanıdık geldi. Balıkçılar nadir bir örnek olarak gösterirken bu görüntüler çok da uzak gelmedi.

simpson-bebek-cevirmeni.jpg

BEBEK ÇEVİRMENİ

SEZON 3, BÖLÜM 24 (1992)

Homer'ın kardeşi Herb ile birlikte olduğu Nadir bölümlerden birinde yaptıkları o cihaz şimdilerde birçok evde yerine alıyor. Bebek çevirmeni adını verdikleri o cihaz ile bebeklerin gırtlak gürültülerine göre ne söylemek istediği tahmin ediliyor. Bu özellik ise App Store'da bulunan birkaç bebek çevirmeni ile eşdeğer görülmektedir. Bebeklerin ağlamasının ne anlama geldiğini tahmin eden birkaç uygulama The Simpsons dizisinin akıllara getiriyor.

simpson-michelangelonun-davidinin-sansurlenmesi.jpg

MİCHELANGELO'NUN DAVİD'İNİN SANSÜRLENMESİ

SEZON 2, BÖLÜM 9 (1990)

Marge, bir kaygan yokuşun Marge'ı çıplak heykeli gösteren bir karikatürü sansürleme çabasıyla sansürleme hakkında zorlu bir ders öğrenir. Bu klasik sanat eseri, dudaklarını kapalı bir kot pantolonla kapatarak komik bir şekilde örtülüyor. 2016 yılında St. Petersburg'da sergilenen heykelin bir kopyası uzun süre tartışılan konular arasında yer aldı. Heykelin önce kapatılması ardından kaldırılması istenirken Florida'daki okulda bulunan o heykelinde pornografik olarak değerlendirildiği görülüyor.

simpsonlar-susuzluk.jpg

2024 KEHANETİ NE OLACAK?

2023 yılında görülen yüksek sıcaklıkların 2024 yılında da devam etmesi beklenirken The Simpsons dizisi bu kehaneti de işaret etti. 2024 yılında yüksek sıcaklıklar ve su kıtlığı yaşanması The Simpsons dizisine de konu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN