Ekonomist Özgür Demirtaş'tan şaşırtıcı asgari ücret tahmini! Öncekini bilmişti: Yeni rakamı açıkladı

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan şaşırtıcı asgari ücret tahmini! Öncekini bilmişti: Yeni rakamı açıkladı

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan şaşırtıcı asgari ücret tahmini! Öncekini bilmişti: Yeni rakamı açıkladı. Asgari ücretli çalışan ve maaşı asgari ücrete yakın olanlar için açıklama yapan Demirtaş, asgari ücret tahmini yaptı ve yeni rakamı açıkladı.

'Önemli olan asgari ücretin miktarı değil' diyen Demirtaş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Türkiye'nin yaklaşık yüzde 60'ının asgari ücretli olduğunu, geri kalanının da asgari ücretin biraz üstünde maaş aldığını belirtti. İşte Özgür Demirtaş'ın asgari ücret hesabı

thumbs-b-c-4eb7ede40b4b970f9b059393199fee3e-001.jpg

DEMİRTAŞ'TAN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM TAHMİNİ

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak olan ara zam sonrası rakamlar da netleşmeye başladı. Ekonomist Özgür Demirtaş'tan da çapıcı bir değerlendirme geldi.

Demirtaş, "Kardeşim senin cebine 100 bin lira mı giriyor ayda? 10 bin lira mı giriyor? 5 bin lira mı giriyor? Bu önemli değil. Önemli olan şey şu, senin cebine giren parayla sen kaç kilo et, soğan, şeker alıyorsun? Çocuğuna ne kadar ayakkabı alıyorsun durum bu ya. Yani alım gücü." ifadelerini kullandı. Et ve gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Demirtaş, asgari ücretin artışının yanı sıra alım gücünün de artması gerektiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN