El Nino belası sonunda Türkiye'de de can aldı! Uzmanlar sakın bunu yapmayın diye uyarmıştı

El Nino belası sonunda Türkiye'de de can aldı! Uzmanlar sakın bunu yapmayın diye uyarmıştı

Artan sıcaklarla birlikte hastaneye başvuranların sayısının arttığı dönemde, İzmir'den üzücü bir haber geldi. PTT çalışanı Berran Kırmızıgül, dağıtım sırasında aniden beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Yazın gelmesiyle birlikte Türkiye, El Nino'nun etkisiyle tarihi sıcaklık rekorları yaşadı. Ancak, rekor sıcaklar beraberinde tehlikeli sonuçlar da getirdi. Sağlık Bakanlığı, ardı ardına kırılan sıcaklık rekorlarından sonra vatandaşlara sıcak saatlerde dışarı çıkmama uyarısı yaptı.

PTT ÇALIŞANI YAŞAMINI YİTİRDİ

gfdgdf.jpg

Yüksek sıcaklık nedeniyle ülkemizde de acı haberler gelmeye başladı. İzmir'de PTT'de çalışan 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül, dağıtım sırasında beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. Evli ve 9 yaşında bir çocuğu olan Kırmızıgül, anne ve babasıyla birlikte yaşıyordu.

Mesai arkadaşları, Bayraklı'daki PTT Dağıtım Merkezi'nde toplanarak basın açıklaması yaptı. KESK'e bağlı Haber Sen üyeleri, sıcak günlerde dağıtımın durdurulmasını ve iş güvenliği önlemlerinin artırılmasını talep etti.

Derya Balseven, yaptığı açıklamada, "Artık yeter, daha fazla can kaybı yaşanmasın. Dün Berran, sırtında yüküyle dağıtıma çıktı ve geri dönemedi. Daha fazla acıya katlanamayız. Bu olayın ardından neyle karşılaşacağız, neler bekliyor bizi? Bu sorunların sorumlusu kim?" diyerek tepkisini dile getirdi.

“Bu kadar acı yaşanırken, bunlar kader mi, yoksa işimizin fıtratında mı var?" şeklindeki sorusuyla Balseven, PTT yönetimini sorguladı.

Aynı şekilde, performans baskılarının kaldırılması ve iş güvenliği kurallarının sıkı bir şekilde uygulanmasını talep etti. Yarın sıcaklığın daha da artacağı haberleriyle ilgili olarak, sıcak günlerde dağıtımın durdurulmasını ve risklerin en aza indirilmesini istedi.

"Ölmek istemiyoruz, PTT yöneticileri lütfen bizi dinleyin. Berran'ın yaşadıklarını unutmayacağız ve bu mücadelemiz devam edecek, ta ki insan olduğumuzu hatırlayıncaya kadar" diyerek duygularını dile getiren Balseven, arkadaşlarının ve Berran'ın acısını yürekten hissettiklerini belirtti.

UZMANLAR DIŞARIYA ÇIKILMAMASI KONUSUNDA UYARMIŞTI

Meteoroloji uzmanları Perşembe gününe kadar sıcaklıkların artış göstereceğini belirterek özellikle bu hafta dışarıya çıkılmaması konusunda uyarmıştı. Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten ise, dışarıda çalışan işçilerin tehlikede olduğunu ve işverenlerin bu konuda gerekeni yapması konusunda öneride bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN