Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi! 5000 TL müjdesi geldi

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi! 5000 TL müjdesi geldi

Emeklililerin maaş zamlarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Özellikle en düşük maaş alan emeklilerin aylıklarına yapılacak zamlar yakından takip ediliyor. Meclis’in açılmasıyla birlikte çalışmalar hız kazandı ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı konusu gündemde. Ayrıca, emeklilere ara zam yapılıp yapılmayacağı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olan 29 Ekim’de emeklilere 5.000 TL bayram ikramiyesi verilip verilmeyeceği de merak ediliyor.

Enflasyonun yeniden yükselmesiyle birlikte maaş zamlarının düşük kalması ve emeklilerin alım gücünün düşmesi, emeklilerin zam beklentilerini artırmış durumda. Geçtiğimiz yıl yapılan zamda en düşük maaşın kademeli olarak 7.500 liraya çıkarılması, ara zamda kök maaş üzerinden zam yapılması emeklilerin ihtiyacını karşılamamıştı.

Yeni yılda bir seçim olacak olması, ekonomi yönetimini zor durumda bırakıyor ve özellikle emeklilerin zam beklentilerini artırıyor. Meclis’in açılmasıyla birlikte bakanlıkların yaptığı çalışmaların sonuç vermesi bekleniyor. Ancak, formüller ve iddialar havada uçuşuyor.

img-6307.jpeg

İKRAMİYE CUMHURİYET BAYRAMI’NDA MI YATACAK?

Emekliye zam konusunda en çok dile getirilen iddialardan biri, ara zam yerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi. Sosyal medyada dolaşan iddialara göre, emeklilere 5.000 TL’lik bir ikramiye verilmesi en güçlü formül olarak görülüyor. Bu şekilde maaş zamlarının yeni yıla girerken konuşulacağı düşünülüyor.

AK PARTİLİ DAĞ’DAN AÇIKLAMA

Ancak, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, bir tarih veremeyeceğini ve konunun hala çalışmalar aşamasında olduğunu belirtti. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün ise Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin en az 10.000 TL olması gerektiğini söyledi.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un iddiasına göre, emeklilere verilecek ikramiye miktarı 5.000 ila 10.000 TL arasında değişecek ve en düşük emekli maaşı alanlara ödenecek.

İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe ise emekli ikramiyesini “kalıcı artış beklentisi olmaması için” olarak yorumladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN