Hastanelerde muayene sırası bekleme dönemi bitiyor! Sağlıkta yeni sistem başlıyor işte 7/24 anında muayene hizmeti

Hastanelerde muayene sırası bekleme dönemi bitiyor! Sağlıkta yeni sistem başlıyor işte 7/24 anında muayene hizmeti

Daha nelerde saatlerce muayene sırası beklemeye son! Sağlık Bakanlığı açıkladı yeni sistemin detayları belli oldu. Herkes 7/24 muayene hizmetinden yararlanabilecek. 2023 yılına son çeyreği ile birlikte hizmet talepleri de artmaya başladı. İşte yeni sağlık sistemindeki tüm detaylar…

Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile birlikte uzaktan sağlık hizmetinin de önü açıldı. Tedavi hizmet ücretleri ve yüksek sağlık sigortası maliyetleri artarken dijital sağlık hizmetlerinde de talep artışı yaşandı. Pandemi döneminde temel sağlık hizmetlerinde görülen aksamalar uzaktan sağlık hizmetinin de önünü açmış oldu. Öncelikle komik hastalarına yönelik uzaktan sağlık hizmeti sağlanırken Sağlık Bakanlığı da aile hekimleri vasıtası ile uzaktan sağlık hizmetini devreye soktu. Son dönemlerde uzaktan sağlık hizmetinde de artış yaşandı.

ANKARA'DA HİZMET BAŞLADI

Mutfaktan Sağlık Hizmetleri kapsamında öncü girişimlerden biri olan One Dose Health, Ankara'da Güven Hastaneleri Grubu bünyesinde faaliyet gösteren bir şirket olarak biliniyor. 2021 yılında kurulan ve 2022 yılında yetki belgesi bulunan ilk kuruluş olarak karşımıza çıkan One Dose Health, mobil uygulama üzerinden vatandaşlara hizmet sağlamaktadır.

one-dose-health.jpg

Hizmetler arasında uzaktan muayene, online reçete yenileme ve tıbbi ikinci görüş gibi dijital sağlık hizmetleri yer alıyor. Bu alanda hedef ise henüz Türkiye’de lisansı bulunmayan ‘Dijital Hastane’ hizmeti sunabilmek. Güven Future ve One Dose Health Genel Müdürü Tolga Tuncer, yeni hizmetin hem sağlık uzmanları hem de hastalar için kolaylıkla esneklik sağladığını belirtirken erişilebilirlik açısından da olanak tanıdığının altını çizdi. Mekan ve zaman sınırı olmaksızın hizmet sağlığını bildiğinin altını çizen Tuncer, doktorların da bu sayede hizmet verebilme özgürlüğünü yakaladığını aktardı.

SİGORTA DİJİTAL SAĞLIK İSTİYOR

Sağlık sektöründeki maliyetlerle birlikte artan nüfusta göz önüne alındığında kurumların özel ve tamamlayıcı sağlık sigorta maliyetlerinin dijital sağlık hizmetlerinin yan hak olarak vermek istediğini dile getiren Tuncer, “Sigortacılar, sevk zincirinde birinci basamakta dijital sağlık hizmetlerini konumlandırmak istiyor. Kişiler özellikle de gençler artık her türlü hizmeti online alabilirken, doktorlar ile online görüşmek istiyorlar. Mevcut deneyimlerimiz sayesinde 2024'te çözümlerimizi daha fazla kişiye ulaştırırken, koruyucu sağlık hizmetlerini küresel ölçekte sunmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

uzaktan-saglik-hizmeti.jpg

FİZİKSEL MUAYENE DÖNEMİ KAPANIYOR

Hastanelerde sıra beklemek yerine online muayene deneyimine geliştirildiğini ifade eden Tuncer, akıllı telefonlardan ve internet üzerinden uygulama ile kolay bir şekilde erişim sağlanabileceğinin altını çizdi. One Dose Health, medikal cihazlar ve sağlık durumu ile ilgili veri toplayan akıllı saat gibi cihazlara entegre bir şekilde çalışabileceğini aktaran Tuncer, uyku, nabız, vücut ısısı, kan şekeri, tansiyon, kilo birçok veriyi uzmanlara ulaştıracağının altını çizdi. Uzaktan izleme merkezinde görevli bulunan doktor ve hemşirelerin 7/24 sağlık takibinde bulunduğunu belirten Tuncer, bu yöntem ile hastaya özel kişisel yaklaşım sergilenebildiğini ifade etti.

uzaktan-saglik-hizmeti-nedir.jpg

ÖNCELİK KRONİK HASTALARDA OLACAK

Uzaktan sağlık hizmeti kapsamında önceliğin kronik hastalarda olduğu belirtildi. Diyabet, obezite ve tansiyon gibi mücadeleler konusunda hizmet sunulduğunu ifade eden yetkililer bütünsel ve koruyucu yaklaşımların uygulanacağını söyledi. Akıllı cihazların kronik hastalıklara karşı verileri kaydettiğini belirterek yaşam kalitesini arttırmaya yardımcı olduğu ifade edildi.

Teşhisi zor olan hastalıklarda ise tedaviye ilişkin belirsizliklerin netleştirilmesi amacıyla ikinci görüşe yer verileceği vurgulandı. İkinci bir görüşün çok mühim olduğuna değinen Tolga Tuncer, Uzman doktorların bir araya gelerek görüş elde edebilmesini oldukça zor bir durum olduğunu işaret etti. Tuncer, dijital erişimde ikinci görüş hizmetinin de sağlandığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN