Hem veliler hem öğrenciler çok sevinecek! Bakan Özer’den ara tatil kararı çıktı!

Hem veliler hem öğrenciler çok sevinecek! Bakan Özer’den ara tatil kararı çıktı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından okullarda yeni bir süreci adım attı. Depremin ardından okullar belirli bir süre kapatılırken kademeli olarak eğitim kararı alındı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yeni açıklamalarıyla herkesi şaşırttı. İşte eğitimde alınan yeni kararlar…

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından OHAL kararı alınan 11 bölgede yeni bir süreç başladı. Eğitim sistemi ile ilgili yeni kararlar açıklanırken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Nisan ayında yapılacak ara tatil için dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaz tatili ve Ramazan Bayramı hakkında önemli bir açıklama yapan Özer detayları tek tek açıkladı. İşte eğitimde alınan yeni kararlar…

BAKAN ÖZER AÇIKLADI

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ile etkileyen iki büyük depremin ardından eğitimde de yeni kararlar alındı. Deprem felaketinin hemen ardından okullarda tatil kararı alınırken ardından online eğitime geçiş yapılacağı duyuruldu. Bakan Mahmut Özer tarafından yapılan açıklama kapsamında OHAL kapsamında yer alan 10 il için 2 dönem devam zorunluluğunun ortadan kaldırıldığı belirtildi.

mahmut-ozer.jpg
İhtiyaç duyulması durumunda bölgeye öğretmen ataması yapılacağını belirten bakan Özer, eğitim sisteminin normale dönmesi için çalışmaların yapıldığını vurguladı. Adana, Osmaniye ve Gaziantep'te 13 Mart 2023 tarihinde okulların açıldığını belirten Bakan Özer, depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerinde eğitimin 27 Mart 2023 tarihinde başlayacağını duyurdu. Eğitimin bölgede yaşayan öğrencilerin psikolojisi açısından önemli bir yere sahip olduğunu açıklayan Mahmut Özer, çalışmalara hızlı bir şekilde devam edildiğini söyledi.

ARA TATİL NE ZAMAN YAPILACAK?


Öğrenciler ve veliler tarafından en çok araştırılan konuların başında ara tatil gelirken Bakan Özer’de merak edilen soruların yanıtını verdi. 2 dönemde yapılacak olan ara tatil için 17-20 Nisan tarihini işaret eden Mahmut Özer, 21 Nisan'da ise kutlanacak olan Ramazan Bayramı tatili ile ara tatilin birleştirileceğini duyurdu. Yapılacak ikinci ara tatilin hafta sonları da dahil olmak üzere 9 gün süreceği duyuruldu.

okul-ders.jpg
Yaz tatili için de açıklama yapan Bakan Mahmut Özer, 16 Haziran 2023'te eğitime ara verileceğini açıkladı. Normal şartlarda yaz tatili için 90 günlük süre belirlendiğini ifade eden Özer, olağanüstü süreç nedeniyle yeni bir değişiklik yapılması durumunda vatandaşları gelişmelerden haberdar edeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN