Herkesin diline dolanan o türküler enkaz altında! Ünlü bestekar yıkıntılar arasında eserlerini arıyor...

Herkesin diline dolanan o türküler enkaz altında! Ünlü bestekar yıkıntılar arasında eserlerini arıyor...

İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği 90'ların en sevilen türkülerinden "Türkmen Gelini", Dilberay'ın meşhur ettiği "Tavukları Pişirmişem" ve hem Selda Bağcan hem de Zara'dan dinleyip sevdiğimiz "Burası Adıyaman" türkülerinin sahibi Adıyamanlı Aziz Çelik, depremde enkaz altında kalan yeni türkülerini ve kitabının taslağını arıyor.

Düz dara yar düz dara / Yar zülüfün düz dara / Doksan dokuz yarem var / Sen açtırdın yüz yara / Uy amman amman amman / Burası Adıyaman / Âlem düşman kesilir / Seni sevdiğim zaman...

Dillere dolanan bir çok türkünün beste ve söz yazarı 76 yaşındaki Adıyamanlı Aziz Çelik, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından enkaz altında kalan eserlerini arıyor.

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Adıyaman İl Temsilciliği’nin depremde yıkılmasıyla eserlerinin tamamını derlediği kitabın taslağını ve bilgisayarını da enkaz altında kaybeden Çelik, yıkıntılar arasından eserlerini bulmayı umuyor.

Yaklaşık 50 yıllık sanat hayatına yüzlerce eser sığdıran Aziz Çelik, bu eserleri tek kitapta toplamak için bir çalışma yapıyordu.

Ulu Cami Mahallesinde bulunan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Adıyaman İl Temsilciliği’nde bulunan kitap taslağı ve eserlerin kayıtlı olduğu bilgisayarı bulmak için enkaz başında çalışma yapıyor.

yeni-haber-basligi-88a3d530.jpg

1990 yılında TRT tarafından yılın Türküsü seçilen ve İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği “Türkmen Gelini” başta olmak üzere Dilberay'ın meşhur ettiği "Tavukları Pişirmişim" ve hem Selda Bağcan hem de Zara'dan dinleyip sevdiğimiz "Burası Adıyaman" gibi sevilen pek çok türkünün sahibi olan Aziz Çelik’in MESAM’a bildirdiği eski eserlerinin yedeklendiği ancak yeni eserlerinin başka örneğinin olmadığı öğrenildi.

adiyamanda-unlu-bestekar-aziz-celikin-eserlerini-enkaz-altinda-ariy-88c22103.jpg

CÜMBÜŞÜ İLE ENKAZDA TÜRKÜ SÖYLEDİ


MESAM’ın Adıyaman İl Temsilcisi olan Aziz Çelik, yıkılan iş merkezinin enkazında eserlerini bulmak için beklerken cümbüşü ile ‘Oy aman aman burası Adıyaman’ türküsünü seslendirdi.

16699895-728xauto.webp

25 AKRABASINI DEPREMDE KAYBETTİ


Bestekar Aziz Çelik, “Tüm eserlerimin yer alacağı bir kitap hazırlığım vardı. Tüm eserlerimi bu kitapta toplayacaktım. Deftere karalama yapmıştım ve bunları bilgisayara aktaracaktım. Depremde bu eserlerim ve bilgisayar enkazın altında kaldı. Dayımın oğlu kemancı Ramazan Siner ve 25 akrabamı depremde kaybettim." dedi.

yeni-haber-basligi-88a3d983.jpg

"YENİ ESERLERİMİN HEPSİ GİTTİ"


Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Eserlerimden sadece MESAM’a bildirdiğim eserlerin kaydı var. Ama yeni eserlerim hepsi gitti, bir şey kalmadı. Onları bildirmediğim için geriye hiçbir şey kalmadı. Çok aradım bulamadım; aramaya devam ediyorum.

YILIN TÜRKÜSÜ SEÇİLMİŞTİ

‘Türkmen Gelini’ 1990’da TRT tarafından yılın türküsü seçildi. Ondan sonra ‘Oy aman aman, burası Adıyaman’, ‘Tavukları pişirmişim’ gibi eserlerimi bir çok sanatçı okudu."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN