İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Malatya… Meteorolojiden 13 il için uyarı geldi! Soğuk hava ve kar etkisini gösterecek…

İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum, Malatya… Meteorolojiden 13 il için uyarı geldi! Soğuk hava ve kar etkisini gösterecek…

Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla beraber dün akşam saatlerinden itibaren Edirne’de kar yağışı etkisini gösterdi. Öte yandan ülke genelinde son günlerde soğuk hava etkili olurken bugünün ve önümüzdeki günlerin hava durumu merak konusu oldu. Meteorolojiden 13 il için sarı kodlu uyarı gelirken soğuk hava ve kar yağışının etkili olacağı açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde havaların soğumasıyla beraber ülke genelinde kar yağışı beklentisi de arttı. Ülkenin her yerine olmasa da bazı bölgelere kar yağdı. Dün akşam saatlerinde balkanlardan gelen kar yağışı Edirne’de etkisini gösterdi. Öte yandan bugünün hava durumu merak edilirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü 13 için sarı kodlu uyarı yaptı. İşte kar yağışı beklenen iller…

METEOROLOJİ 13 İL İÇİN UYARI YAPTI

NTV'de yer alan habere göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, K.Maraş, Sivas, Tunceli, Aksaray, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu uyarıda bulundu.

1-009.jpg

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR’İ HAFİF YAĞIŞ BEKLİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan bilgiler kapsamında İstanbul’da bulutlu bir hava beklenirken yağışın çok hafif olacağı söylendi. Öte yandan hissedilen sıcaklığın ise bir derece olacağı bildirildi. Başkent Ankara’da ise sıcaklık 5 derece düşecekken, hafif yağış beklentisi var. İzmir'de ise fırtınadan dolayı hissedilen sıcaklık 5 derece olarak kayıtlara geçti. Bursa hafif yağmurlu 7, Antalya aralıklı yağmurlu 17 derece olması bekleniyor.

Yeni haftada havaların soğuk olması beklenirken Marmara bölgesinde pazar Trakya tarafını don bekliyor. Öte yandan Edirne 3 derece, Sakarya tarafı hafif yağışlı olacak.

2-002.jpg

İÇ ANADOLU BÖLGESİ’NDE KAR YAĞIŞI

İç Anadolu bölgesinde ilk olarak Eskişehir, pazar öğleden sonra Sivas ve Kayseri kar yağışıyla karşılaşacak. Eskişehir 1, Kayseri 9 derece. Pazartesi kuru soğuk ve don oluşacak.

3-001.jpg

EGE’DE MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA SICAKLIK

Ege Bölgesi’nde poyraz yönünden çok soğuk esen fırtınadan dolayı sıcaklıklar normalin altında hissedilecek. Öte yandan bölgede aralıklı yağışlar söz konusu. Muğla 12, Bodrum 15, Denizli 14 derece.

Akdeniz'de Adana bölümü ve Güneydoğu'da boyunca yağmur kuvvetleniyor, rüzgar da çok sert, Adana 15, Kahramanmaraş 11, Gaziantep 1 ve Diyarbakır 12 derece.

4.jpg

KARADENİZ SOĞUYOR, DOĞU’YA KAR GELİYOR

Karadeniz bölgesinde havaların soğuması beklenirken Bolu ve Kastamonu tarafında kar görülecek. Öte yandan Samsun, Rize kıyılarında yağmur, yaylalarında ise kar yağışı tahmin ediliyor. Bolu 3, Samsun 8, Trabzon 12 derece.

Doğu Anadolu bölgesinde ise kar yağışı etkisini gösterecek. Erzurum 3, Malatya yağmurlu 11 derece.

21 OCAK PAZAR HAVA DURUMU

21.jpg

22 OCAK PAZARTESİ HAVA DURUMU

22.jpg

23 OCAK SALI HAVA DURUMU

yeni-proje-8.jpg

24 OCAK ÇARŞAMBA HAVA DURUMU

24.jpg

25 OCAK PERŞEMBE HAVA DURUMU

yeni-proje-9.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN