İstanbul'da öğrenip memleketine yaptı! Onlarca kişi oradan ekmek yiyor: İstanbul'da geçinemezken o işle para babası oldu

İstanbul'da öğrenip memleketine yaptı! Onlarca kişi oradan ekmek yiyor: İstanbul'da geçinemezken o işle para babası oldu

Yıllar önce İstanbul’da öğrendiği işini memleketine taşıdı. Şimdi onlarca kişi oradan ekmek yiyor! Yurt dışına bile gönderim yapıyor! İstanbul'da geçinemezken o işle para babası oldu...

Bitlis'in Kokarsu köyünden 1992 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden ve uzun yıllar tekstil sektöründe çalıştıktan sonra kendi işini kurarak başarıya ulaşan Ömer Demirkıran, 3 yıl önce memleketine dönerek devletin destekleriyle bir tekstil fabrikası kurdu. Şu anda 170 kişiye istihdam sağlayan Demirkıran, iş yolculuğunu ve memleketine hizmet etme amacını paylaştı.

KENDİ ATÖLYESİNİ KURDU

resim-2023-12-19-231428747.png

İstanbul'a yerleştikten sonra yıllarca tekstil fabrikalarında çalışan Demirkıran, bir süre sonra kendi atölyesini kurarak girişimcilik serüvenine başladı.

İşletmesini kısa sürede büyüterek ürünlerini yurt dışına göndermeye başlayan Demirkıran, 3 yıl önce İstanbul'daki fabrikasını memleketi Bitlis'e taşıma kararı aldı.

Bitlis Organize Sanayi Bölgesi'nde devletin sağladığı teşvik ve desteklerden faydalanan Demirkıran, 170 genci istihdam ederek memleketinde iş imkanı yarattı.

FRANSA, İNGİLTERE GİBİ ÜLKELERE ÜRÜN GÖNDERİYOR

resim-2023-12-19-231505879.png

Fabrikasında günlük 6 bin ila 6 bin 500 parça üretim gerçekleştiren Demirkıran, ürünlerini Fransa, İngiltere gibi ülkelerle birlikte iç pazar ve anlaşmalı firmalara gönderdiğini belirterek "Fabrikada günlük 6 bin-6 bin 500 parça ürün üretiyoruz. Fransa, İngiltere gibi birçok ülkeye, iç piyasaya ve anlaşmalı olduğumuz firmalara üretim yapıyoruz. Fabrikamızda 170 kişi çalışıyoruz. İyi ki memleketimize gelmişiz. Burada teşviklerden yararlanıyoruz. Desteğinden dolayı devletimize teşekkür ediyoruz." Dedi.

Demirkıran, memleketinde çalışmanın güzel bir duygu olduğunu ifade ederek, "Memleketime gelmek ve halkıma hizmet etmek hayalimdi. Önceden gençler işsizlikten dolayı çalışmak için farklı illere göç ediyordu. Şimdi kendi memleketlerinde çalışma imkanı buluyorlar. Servis, sabah kapılarından alıyor, akşam da evlerine bırakıyor. Bu memleketimiz için çok önemlidir. Burada mutluyuz." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN