Meteoroloji ve AFAD harekete geçti! Ege ve Akdeniz'de tehlike çanları çalıyor... Bir anda bastıracak...

Meteoroloji ve AFAD harekete geçti! Ege ve Akdeniz'de tehlike çanları çalıyor... Bir anda bastıracak...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ve AFAD tarafından üst üste uyarılar geldi. Son değerlendirmelere göre, 7 bölgede turuncu kodlu, 18 bölgede sarı kodlu uyarılar verdi. Tarih veren meteoroloji, tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen hava durumu değerlendirmeleri üzerine AFAD harekete geçti. Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi'nde tehlike çanları çalıyor. Etkili olması beklenen hava şartlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor. İşte o uyarı...

SAATLER KALDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son dakika hava durumu değerlendirmesi paylaşıldı. Bugün itibariyle, akşam saatlerinde batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ege Bölgesi'nde etkili olacak yağışların; İzmir, Adın, Manisa, Muğla ve Balıkesir'de çok kuvvetli ve şiddetli olacak şekilde metre kareye 51-100 kilogram yağış düşmesi bekleniyor. Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde de kuvvetli yağışlar bekleniyor.

resim-2023-02-04-160216826-001.webp

KAR GELİYOR

Gece saatlerinden itibaren ise Antalya'nın doğu ilçeleri; Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin'in batı ilçelerinde çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Antalya'nın merkez ile sabah saatlerinde başlayarak Adana'nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların 1500 m üzerindeki kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı tahmin ediliyor. Yağış anında kuvvetli rüzgar ve soğuk nedeniyle yollarda buzlanma gerçekleşebilir. Konya ve Antalya yolunda buzlanmaya karşı dikkatli olunmalıdır.

gd4x8vtwkaaj232.jpg

AFAD SAAT VEREREK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü değerlendirmelerine AFAD'dan cevap geldi. Batı kesimlerini hedef alan AFAD kuvvetli yağış beklentisini duyurdu. 15 Ocak Pazartesi günü akşam saatlerinden sonra kuvvetli yağış bekleniyor.

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Balıkesir'in batı ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Çanakkale'nin güneyi ile Balıkesir, Bursa çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge halkını sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgarlar gibi olumsuzluklara karşı uyararak tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Turuncu Kod Uyarı Verilen İller;

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Antalya, Mersin ve Balıkesir.

Sarı Kod Uyarı Verilen İller;

Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Çorum, Amasya, Tokat, Çanakkale, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Bursa.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN