Öğretmenler 24 Kasım'da iş bırakıyor: Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz

Öğretmenler 24 Kasım'da iş bırakıyor: Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz

Eğitim-İş sendikasına bağlı öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Sendikadan yapılan açıklamada "Eğitimi gerici ve piyasacı hale getiren, eğitim emekçisinin haklarına ve itibarına sistematik biçimde saldıran anlayışa karşı 24 Kasım’da, eğitimin tüm bileşenleriyle iş bırakıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Eğitim-İş üyesi öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde "Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz" eylemleri kapsamında iş bırakacaklarını açıkladı.

Öğretmenlerin eylemi, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve eğitimde yaşanan sıkıntılar kamuoyuna duyurmak için yaptıkları ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "24 Kasım'da Türkiye'nin tüm illerinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde ve Atatürk anıtlarının olduğu alanlarda iktidarın kutlamalarını reddediyor ve Atatürk’e saygımızı sunuyor, haklarımızı arıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Sendika, 25 Kasım'da Ankara Anıtpark'ta miting düzenleyecek ve karanfillerle Anıtkabir'e yürüyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN