Öyle bir iş yapıyorlar ki... Günlük kazançları dudak uçuklatıyor! En düşük 2 bin 500 TL...

Öyle bir iş yapıyorlar ki... Günlük kazançları dudak uçuklatıyor! En düşük 2 bin 500 TL...

Batman'da dağcılık eğitimi alan Enes Taniş, son üç yıldır yüksek katlı binaların cam temizliğini ve dış cephe onarımlarını üstleniyor. Metrelerce yükseklikten düşme riskine rağmen Taniş, işini tutkuyla sürdürdüğünü ifade etti. Günlük kazançlarının ise 2 bin 500 liradan başladıklarını söyledi.

Batman'da dağcılık eğitimi almış 26 yaşındaki Enes Taniş, yüksek katlı binaların camlarını temizleyerek ve dış cephe onarımlarını gerçekleştirerek çalışmaktadır. Mesleğini keyifle yerine getiren Taniş, risklerine rağmen kazancının tatmin edici olduğunu ifade ediyor. Taniş, "Batı bölgelerinde günlük kazancımız 2.500 ila 3.500 TL arasında değişiyor. Ancak Batman'da yevmiyeler biraz daha düşük, 2.000 TL" şeklinde konuştu.

BATIDA ÜCRET 3 BİN 500 TL'Yİ BULUYOR

hayati-bir-ipin-ucunda-gunde-en-az-2-bin-lira-16233472-o.jpg

Batman'da yaşayan ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Enes Taniş, kuzeninin iple erişim teknisyeni olarak yaptığı işe ilgi duyarak, 3 yıl önce Ankara ve İstanbul'da özel kurslarda dağcılık ve iple erişim teknisyenliği eğitimi aldı. Ardından, plaza, otel, hastane gibi yüksek katlı yapılarda cam temizliği ve dış cephe onarımları yapmaya başladı. Yüksek yerlerde çalışmanın getirdiği düşme riski ve yüksek sıcaklıklara rağmen Taniş, mesleğini keyif alarak sürdürdüğünü belirtti ve gerektiğinde Batman dışında diğer şehirlerde de iş yaptığını dile getirdi.

Enes Taniş, Batı illerinde günlük kazancın 2.500 ila 3.500 TL arasında değiştiğini, Batman'da ise bu miktarın 2.000 TL olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN