Saat 11.00 - 14.00 arası sakın dışarı çıkmayın! 1 çalışan hayatını kaybetti: Uzman isim tüm aileleri uyardı

Saat 11.00 - 14.00 arası sakın dışarı çıkmayın! 1 çalışan hayatını kaybetti: Uzman isim tüm aileleri uyardı

Temmuz ayı ile birlikte sıcak havalarda geldi. Ülkenin dört bir yanı yüksek sıcaklıklarla mücadele ederken uzman isimlerden uyarılarda peş peşe geldi. Bu sıcaklar can kaybına neden oluyor. Saat 11.00 - 14.00 arasında kimse dışarı çıkmasın. İşte uzman isimden gelen o açıklamalar…

Geçtiğimiz günlerde bir PTT çalışanının aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetmesi herkesi şaşkına çevirdi. Aşırı sıcaklar nedeniyle beyin kanaması geçiren çalışan hayatını kaybederken uzman isimler de özellikle bebek ve çocuklar için uyarılarını peş peşe sıraladı. Sıcaklık rekorları kırılırken son olarak termometreler 42-43 derecelere kadar ulaştı. Özellikle sıcaklıkların pik yaptığı öğle saatlerinde uzman isimlerden dışarı çıkmayın uyarısı yapılıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Doğan Öncü, tüm anne ve babalara uyarılarını peş peşe sıraladı. İşte uzman isimden gelen o açıklamalar…

O SAAT ARALIĞINDA DIŞARI ÇIKMAYIN

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Doğan Öncü, sıcak havalar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukları anlattı. Çocukların özellikle saat 11.00 ile 14.00 arası dışarı çıkmaması gerektiğini belirten Öncü, 6 ve 12 aylık çocukların bu saat aralığında güneşe maruz kalmaması gerektiğini altını çizdi.

sicak-hava-4.jpg

MUTLAKA GÜNEŞ KREMİ KULLAN

Sıcak havaların etkisi ile birlikte sıvı alımına özen gösterilmesi gerektiğini belirten Dr. Öncü, çocukların saat 11.00 ile 14.00 saatleri arasında dışarı çıkmaması gerektiğini altını çizdi. 6 ve 12 aylık çocukların Bu saat aralıklarında güneşe maruz kalmaması gerektiğini belirten Dr. Doğan Öncü, “Bu saatlerde güneşe çıkacaklar ise ebeveynlerinin 30 faktörlü güneş kremi sürmeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.


cin-hava-sicak.jpg

SIVI TÜKETİMİNE DİKKAT EDİN

Sıcak havaların etkisiyle birlikte bol sıvı tüketimi yapılması gerektiğini vurgulayan Öncü, 6 aydan küçük çocuğu olan annelere de tavsiyelerimiz sıraladı. 6 aydan küçük olan çocuklar için annelerin bol sıvı tüketimi yapması gerektiğinin altını çizen Öncü, “Annelerin de çocukları 6 aylık olana kadar bol bol sıvı tüketmeleri gerekiyor. 6 aya kadar bebeklere su vermediğimiz için bütün su ihtiyacını anne sütünden alacaktır. Çünkü anne sütünün yüzde 80’i sudur. Anneler ne kadar bol su tüketirlerse çocuğa da o kadar bol su geçecektir” sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN