Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: TOKİ'yi sana bu millet yedirmez

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: TOKİ'yi sana bu millet yedirmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kaderinin belirleneceği kritik seçimlere 12 gün kala Antalya'dan seslendi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iktidara geldiklerinde, "Toplu Konut İdaresi, asıl görevi olan sosyal konut üretimine odaklanacak" sözlerini hedef alan Erdoğan, Bay bay Kemal yeni bir şey daha söylemiş TOKİ'yi kapatacakmış. Neyi kapatıyorsun? 1 milyon 300 bin konutu biz yaptık. TOKİ'yi sana bu millet yedirmez.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu önünde düzenlenen mitingde, barınma sorununu 'kangren'e benzeten Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ''Bay bay Kemal yeni bir şey daha söylemiş TOKİ'yi kapatacakmış. Neyi kapatıyorsun? Ben göreve gelmeden önce TOKİ'deki üretim sayısı 40 bin konuttu. Şimdi ise 1 milyon 300 bin konutu biz yaptık. 40 bin nere, 1 milyon 300 bin nere? TOKİ'yi sana bu millet yedirmez. Depremde TOKİ'nin neler yaptığını gördük değil mi? Yeni konut projeleriyle, hukuki yaptırımlarla kiralarda yaşanan fahiş artışların yol açtığı sıkıntıyı yine biz çözeceğiz.'' sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, son 20 yılda ise TOKİ'nin sadece 506 bin 861 konut yapabildiğini açıklamıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''Biz sizleri çok seviyoruz. Sizlere olan aşkımız farklı, çok seviyoruz sizleri. Bu yolda bizi hiç yalnız bırakmadınız. Ne muhteşem bir katılım. Sevgili Antalyalılar, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum.

Bu şehri hep gönülden sevdik. Antalya'da girdiğimiz her mücadelede attığımız her adımda yanımızda oldunuz. Türkiye Yüzyılı'nın inşası için hazırlandığımız şu günlerde bir kez daha Antalya'nın desteğine talip olmak için sizlerleyiz. Bu şehir ayrımcılığın hiçbir çeşidine itibar etmez.

Huzur arayan herkese kucağını açar. Ülkemizin ve dünyanın neresinden gelirse gelsin huzur arayan herkese kucağını açar. Aynı zamanda bu şehir mesele ülkenin bütünlüğü, evlatların geleceği olduğu zaman kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Bunun için Türkiye Yüzyılı anlayışımızı en iyi sizlerin bileceğini eminiz.

Şu anda karşımda 100 bini aşkın Antalyalı var. Birileri de ülkenin birikimini önce 6'lı masa olarak paylaşmaya başladı sonra ortaklarından biri kalkıp geri otururken HDP de bugünkü ortalıkta yerini aldı. Ortak sayısını 9'a çıkardılar.

Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak karşımıza diken mekanizma CHP tabanının, ittifaktaki partilerin tabanlarının hassasiyetlerini zerre umursamıyor. Bunların derdi seçimlerde yönetimi değiştirirken Türkiye'yi siyasetiyle, ekonomisiyle, savunmasıyla en az yarım asır daha kendine gelemeyeceği bir bataklığa saptırmak, bir çukura itmek.

İzlediniz, terörist Selo Diyarbakır'da 51 kardeşimizin ölümüne neden oldu. Selo cezaevinde... Ne diyorlar Selo'yu çıkaracağız. Bay bay Kemal demek ki parlamentoda yaptığı görüşme işte buydu. Açıklayabildi mi? Açıkla dedik kaç kere, açıklayamaz. Her şey fırıldak. Hayatı yalan. Hep fırıldaklarla dolaşıyor. 14 Mayıs'ta benim aziz milletim bu yalana evet demeyecek. Ana kademe, kadın kolları, gençler şu 10 günde durmak yok. Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlatmaya var mıyız?

Bunların derdi bizimle değil Türkiye ile Türk milleti ile Türkiye'nin kazanımlarıyladır. Kandil'den ne diyordu birisi, bunların bayrağı ezanı var mı, dini var mı? Ne diyor? Bizim desteğimiz Kılıçdaroğlu'nadır. Bay bay Kemal senin arkadaşın Kandil. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim kim olduğunu. 14 Mayıs'ta sandıkları sana mezar edecek.

Bize olan husumetlerinin sebebi de enerjiden tarıma, sanayiden turizme dünyayı hayran bıraktık. Dünyayı devler ligine taşıdık. Terör örgütlerinin başını ezmeseydik. Cudi'yi, Gabar'ı bunlara mezar ettik mi? İşte şimdi bu terör örgütünün parlamentodaki uzantıları AK Parti'yi kabul edebilirler mi? Onların bay bay kemali desteklemeleri bizim doğru yolda olduğumuzu göstermektedir.

14 Mayıs'ta Antalya'dan rekor oy bekliyorum. İnanıyorum ki 14 Mayıs'ta da bizi yalnız bırakmayacaksınız.

Ne diyor Bay Kemal 'ben aleviyim' diyor. Eyvallah. Şimdiye kadar bunu niye söylemedin? Biz sana 'alevi misin, değil misin' diye sormadık ki. Bu ülkeyi Alevi-Sünni diye ayrıma tabi tutanlara lanet olsun. Ülkenin her karış toprağını yatırımlarla donatırken kimsenin kökenini, meşrebini, mezhebini sormadık.

Bay bay Kemal yeni bir şey daha söylemiş TOKİ'yi kapatacakmış. Neyi kapatıyorsun? Ben göreve gelmeden önce TOKİ'deki üretim sayısı 40 bin konuttu. Şimdi ise 1 milyon 300 bin konutu biz yaptık. 40 bin nere, 1 milyon 300 bin nere? TOKİ'yi sana bu millet yedirmez. Depremde TOKİ'nin neler yaptığını gördük değil mi? Yeni konut projeleriyle, hukuki yaptırımlarla kiralarda yaşanan fahiş artışların yol açtığı sıkıntıyı yine biz çözeceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN