Erdoğan: Zorluklar olsa da ilk günden beri yanınızda olduk

Erdoğan: Zorluklar olsa da ilk günden beri yanınızda olduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere yönelik yapılan taşınma yardımlarının bugün başlayacağını duyurarak 15 bin lira vereceklerini söyledi. Depremin ilk gününden itibaren afetzedelerin yanında olduklarını belirten Erdoğan, "Çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da ilk günden itibaren sizlerin yanındayız. Yaraların hızla sarılmaya başlandığını görüyoruz. 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün tekrar deprem bölgesine ziyarette bulundu. Erdoğan'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de eşlik etti.

Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde açıklamalarda bulunurken, depremzedelere hitap edip, depremin yaşandığı 6 Şubat gününden itibaren onların yanında olduğuna dair konuştu.

Aynı zamanda depremzedelere yönelik verilen taşınma yardımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan, ödemelerin bugün hesaplara yatacağını belirtti.

Erdoğan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

Çeşitli zorluklarla karşılaşmış olsak da ilk günden itibaren sizlerin yanındayız. Yaraların hızla sarılmaya başlandığını görüyoruz. İlçemizde ihtiyaç duyulan çadırlar dağıtıldı. Şimdi konteynerleri süratle yerleştirerek, çadırlardan, konteyner kentlere geçmeye başlayacağız. 3 bin lira ile 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz.

TAŞINMA YARDIMI BUGÜN BAŞLIYOR

Vatandaşlarımızın maddi külfetlerini hafifletecek adımlar atıyoruz. Afetzedeler için 15 bin lira taşınma yardımını da bugün itibarıyla ödemeye başlıyoruz. Acil ihtiyaçlar için 100 bin lira veriyoruz. Felaketten etkilenen vatandaşlara 10 bin lira destek veriyoruz.

'ÇARESİZ BIRAKMADIK, BIRAKMAYIZ'

Bir yıl içinde konutlarımızı tamamlayarak sizleri inşallah konutlara geçireceğiz. İnancımız ve irademiz kuvvetli. Başka yerlerde nasıl bu işleri başardıysak, bütün deprem, sel afetlerinde nasıl başardıysak bu 11 ilde de bunu başaracağız. Devlet olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşı çaresiz bırakmadık, yine bırakmayız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN