Taksiye binmeyi unutun! Taksiciler yeniden zam istiyor, yeni tarifede indi-bindi bile o fiyattan başlayacak

Taksiye binmeyi unutun! Taksiciler yeniden zam istiyor, yeni tarifede indi-bindi bile o fiyattan başlayacak

Taksiye binmek iyice lüks oldu! Artık taksiye binmeyi unutun! Taksicilerden yeniden zam talebi: Yeni tarifede indi-bindi bile o fiyattan başlayacak...

İstanbul'da faaliyet gösteren taksiciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne taksimetre tarifelerine zam talebinde bulundu. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, artan maliyetler ve esnafın mağduriyeti nedeniyle zam istediklerini açıkladı.

TAKSİ İNDİ-BİNDİ FİYATI 70 LİRA OLMUŞTU

taksi-fiyatlari2.webp

Geçtiğimiz ay yapılan düzenleme ile sarı taksilerde indi-bindi 70 lira, açılış 19.17 lira, kilometre başına ücret ise 13.75 lira olarak belirlenmişti. Turkuaz taksilerde ise indi-bindi 80 lira, açılış 22.04 lira, kilometre başına ücret 15.81 lira olarak güncellenmişti. VIP taksilerde ise indi-bindi 120 lira, açılış 32.58 lira, kilometre başına ücret ise 25.38 lira olarak düzenlenmişti.

Son dönemde iş yapamama durumundan yakınan 8+1 taksilerde ise indi-bindi 90 lira, açılış 24.92 lira, kilometre başına ücret de 17.88 liraya yükseltilmişti.

YÜZDE 65 ZAM TALEBİ

taksi-fiyatlari1.webp

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yaptığı açıklamada, "Hizmet kalitemizin düşmemesi ve sürdürülebilir taksi-taksi dolmuş taşıma hizmetine devam edebilmemiz adına bugün İ.B.B. den %65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulunduk" dedi.

KİLOMETRE BAŞINA 22,68 LİRA

Eğer zam talebi kabul edilirse, sarı taksilerde indi-bindi 115,5 lira, açılış 31,63 lira ve kilometre başına ücret 22,68 lira olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN