Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nden kötü bir haber geldi! Kuraklık onları da vurdu… Yok olma derecesine geldiler

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nden kötü bir haber geldi! Kuraklık onları da vurdu… Yok olma derecesine geldiler

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nden kötü bir haber daha geldi! Tüm ülkede etkisini gösteren kuraklık resmen onları da vurdu… Yerli halk durumdan oldukça şikayetçiyken adeta yok olma derecesine geldiler. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ayçiçek hasadı, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde oldukça düşük seyrettiği için yerel hak durumdan oldukça şikayetçiydi. Bunun ardından bir kötü haber daha geldi. Kuraklık resmen onları derinden etkilerdi. Yok olma derecesine kadar geldiler. Yağışların az olması o konuda da etkili oldu.

TRAKYA İLLERİMİZDEN ÜZÜCÜ HABER

Trakya'daki illerimiz Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nden ayçiçek yağından gelen kötü haberden sonra bir haberde Şarköy ilçesinde bağ bozumu etkinliğinden geldi. Yapılan etkinlikte şaraplık üzümlerde ortalama 10 ila 30, sofralık üzümlerde ise 10 ila 40 arasında rekolte kaybı olduğu öğrenildi.

Bağ bozumu etkinliğine katılan Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, bağcıların sorunlarını dinlerken ihtiyaçlarını öğrendi. Bu kapsamda çözüm önerilerinde bulunan Öcal, rekolte kaybına değindi.

yeni-proje-1-006.jpg

REKOLTENİN YANI SIRA KALİTE KAYBI DA SÖZ KONUSU

2023 üretim sezonunda meydana gelen kuraklıktan dolayı şaraplık üzümlerde ortalama yüzde 10-30, sofralık üzümlerde ise yüzde 10-40 arasında rekolte kaybının olduğu öğrenildi. Öte yanda sofralık üzümlerde sadece rekolte kaybı değil kalite kaybı da yaşandığı belirtildi. Dolayısıyla sofralık olarak değerlendirilemeyen üzümlerin şıralık olarak kullanıldığı açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN