Togan Demircan'dan güvenlik önlemlerine tepki: 'Sağlıkta şiddete karşı daha etkin önlemler alınmalı'

Togan Demircan'dan güvenlik önlemlerine tepki: 'Sağlıkta şiddete karşı daha etkin önlemler alınmalı'

İzmir'de bir Hastanenin Acil Servisi önünde meydana gelen silahlı saldırı olayı sonrasında Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı. Demircan, "Sağlık çalışanları olarak iş yerlerimizde can güvenliği talep ediyoruz. Benzer olayların yaşanmaması için daha etkin önlemler alınmalı" şeklinde konuştu.

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde meydana gelen silahlı saldırı olayı üzerine Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan bir değerlendirme yaptı. Demircan, "Sağlık çalışanları olarak işyerlerimizde can güvenliği istiyoruz. Bu ve benzeri olayların yaşanmaması için daha etkin önlemler alınmalı" şeklinde konuştu.

"HASTANE SAVAŞ ALANINA ÇEVRİLİYOR"

Başkan Demircan, olayı değerlendirirken "Artık hoşgörüyü terk ettik. Birbirimize sevgimiz, saygımız kalmadı. Ne kadına saygımız var, ne büyüğe saygımız var, ne yaşlıya ne bizden büyüğe, ne de küçüğe. En son geçtiğimiz hafta sonu İzmir Çiğli Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde yaşanan olayda, dışarıda vuku bulan bir hadise hastane acil servisine kadar taşınabiliyor. Gözlerini nasıl bir kan bürüdüyse, bir kız çocuğunu hiç uğruna yaralamak yetmiyor, vicdan muhasebesi yapılmıyor hastane savaş alanına çevriliyor" ifadelerini kullandı.

.jpg
DEMOKRATİK SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI TOGAN DEMİRCAN

Demircan, sağlık çalışanlarının can güvenliğini vurgulayarak, "Sağlık çalışanları olarak bizler işyerlerimizde can güvenliği istiyoruz. Evimizden çıkarken acaba geri dönebilecek miyim endişesi taşıyoruz. Hastane girişlerine montajı yapılan x-ray cihazları çalışıyor mu? Sağlık tesislerinde güvenlik tedbiri mi artırılır, x-ray cihazları işlevsel hale mi getirilir, adam doğrayanların ömür boyu genel sağlık sigortalarımı dondurulur bilemem ama artık sağlık tesislerinde bu ve benzeri olayların yaşanmaması için daha etkin önlemler alınması çağrısında bulunuyorum" diye ifade etti.

BİREYSEL SİLAHLANMA VE DEVLETİN SORUMLULUĞU

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, bireysel silahlanma konusunda da devletin gereken önlemleri alması gerektiğini belirtti. Demircan, "Üç lira veren kayıt dışı silaha ulaşabiliyor. Aracında otomatik silah taşıyabiliyor. Sıkıştığı anda da kullanmaktan imtina etmiyor. Bu minvalde denetimlerin artırılması gerekiyor. Ruhsatsız silah taşıyan ve kullananlara yönelik daha sert tedbirler alınması gerekiyor. Yazık değil mi balkonda otururken kör kurşuna hedef olarak ölen vatandaşımıza. Devletimiz bu konuda gerekli önlemleri almalıdır" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN