Türkiye’nin en zengin isimleri belli oldu! Geçen yılın birincisi servetinin yarısını yitirdi: Yerine bakın hangi isim geldi?

Türkiye’nin en zengin isimleri belli oldu! Geçen yılın birincisi servetinin yarısını yitirdi: Yerine bakın hangi isim geldi?

Türkiye’nin en zengin isimlerini listeleyen Forbes 500, bu yılın zenginlerini açıkladı. Açıklanan listede geçen yılın birincisi servetinin yarısını kaybederken, zirvenin yeni sahibi de belli oldu. İşte, Türkiye’nin en zengin isimleri…

Her sene dünyanın en zengin insanlarını listeleyen Forbes 500, anlık olarak internet sitesinde yayınladığı tabloda 2024 yılının en zengin milyarderlerine yer verdi. Spacex, Twitter ve Tesla gibi şirketlerin kurucu ismi olan Elon Musk, 2024’te de dünyanın en zengin ismi olurken, Musk’tan sonra gelen isimler LVMH markasının kurucusu Bernard Arnault ile Amazon’un sahibi Jeff Bezos oldu.

Geçen yılki listenin aksine bu sene Türk milyarderler dünya çapında ilk 500’e giremezken, bu düşüşün nedeni olarak son 1 yılda yaşanan kur artışları gösterildi. Türk milyarderlerin neredeyse tamamı temel olarak Türkiye bazlı üretimi esas alırken, dolar kurunda yaşanan artışlar listenin başında yer alan Türk milyarderleri sadece 572. sıraya yükseltebildi.

GEÇEN YILIN MİLYONERİN SERVETİNDE YÜZDE 50 DÜŞÜŞ

2023 Forbes 500 listesinde, 5.3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ismi olan İbrahim Erdemoğlu, bu sene servetinin yarısını kaybetti. 5.3 milyar dolar serveti 2.5 milyar dolara gerileyen Erdemoğlu, sert bir düşüş yaşayarak bu yıl Türkiye’nin en zengin 5. İsmi oldu.

ibrahim-erdemoglu.jpg

2006’da kurulan Erdemoğlu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı olan Erdemoğlu’nun şirketinin bünyesinde Sasa Polyester, Merinos, Dinarsu, Padişah Halı, Efsane Halı gibi markalar bulunuyor.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİNİ ARTIK MURAT ÜLKER

1944’te Sabri Ülker’in kurduğu Yıldız Holding’in uzun seneler Yönetim Kurulu Başkanlığını yapan Murat Ülker, 2020’de görevini ağabeyi Ali Ülker’e devretmişti.

murat-ulker.jpg

Önceki yıllarda da ara ara Türkiye’nin en zengin ismi olarak kayda geçen Murat Ülker, bu yıl ki listenin de zirvesine yerleşti. 5.1 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 572. İsmi olan Murat Ülker, Türkiye’nin de en zengin ismi oldu.

TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN 10 İSMİ

1. Murat Ülker (5.2 milyar dolar)

2. Semahat Sevim Arsel (2.9 milyar dolar)

3. İpek Kıraç (2.8 milyar dolar)

4. Mustafa Rahmi Koç (2.6 milyar dolar)

5. İbrahim Erdemoğlu (2.5 milyar dolar)

6. Erman Ilıcak (2.4 milyar dolar)

7. Ferit Faik Şahenk (2.4 milyar dolar)

8. Filiz Şahenk (2.2 milyar dolar)

9. Ali Erdemoğlu (2.2 milyar dolar)

10. Nihat Özdemir (2 milyar dolar)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN