Yarıyıl tatili ne kadar uzatıldı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer yeni dönem için o tarihi işaret etti

Yarıyıl tatili ne kadar uzatıldı? Okullar ne zaman açılacak? Bakan Özer yeni dönem için o tarihi işaret etti

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler Türkiye'nin dört bir yanından hissedildi. Deprem Sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama ile okulların tatil edilmesine karar verildi. 10 il için OHAL kararı çıkarken öğrenciler ve veliler okulların ne kadar tatil edileceğini merak ediyor. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Okullar ne zamana kadar tatil edildi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

15 tatilin ardından yaşanan pek çok farklı olay okulların tatil edilmesine neden oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ilk önce kar tatili haberini verirken daha sonra deprem nedeniyle Yarıyıl tatilinin uzatılmasına karar verildi. Kahramanmaraş'ta peş peşe yaşanan iki deprem Türkiye'nin pek çok kentinden hissedildi. 10 ilde OHAL kararı alınırken diğer illerde de yardım çalışmaları devam ediyor. Öğrenciler ve veliler okulların ne zaman başlayacağı hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Okullar ne zamana kadar tatil edildi? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…


OKULLAR KAÇ GÜN TATİL EDİLDİ?


Tatil haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Bakan Özer tarafından yapılan son açıklama kapsamında Türkiye'de okulların tatil edildiği duyuruldu.

okul-tatili.jpg
Depremin meydana geldiği iller haricinde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 81 ilde eğitime ara verileceği açıklandı. Bakan Özer tarafından yapılan Açıklama ile tüm illerde okulların 13 Şubat 2023 tarihine kadar tatil edildiği belirtildi. 15 tatil bir hafta uzatılırken deprem bölgelerinde ise süre değişiklik gösteriyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında yer alan bilgiler doğrultusunda depremin etkilendiği 10 ilde okulların 2 hafta süreyle tatil edildiği açıklandı. Bu kapsamda Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Hatay, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır’da okullar 2 hafta boyunca kapalı olacak.

okul-ders-1.jpg


2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ 2. DÖNEM NE ZAMAN BAŞLIYOR?


Yapılan son açıklamalar ile birlikte depremden etkilenen 10 ilde (Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Hatay, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır) okullar 20 Şubat 2023 tarihinde başlayacak. Diğer illerde ise eğitim 13 Şubat 2023 Pazartesi günü başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN