Yozgat, Sivas, Ordu, Samsunlular o şehre koşa koşa gidiyor! Tadını alan tiryakisi oldu, hem ucuz hem de enfes

Yozgat, Sivas, Ordu, Samsunlular o şehre koşa koşa gidiyor! Tadını alan tiryakisi oldu, hem ucuz hem de enfes

Özenle, yörenin kendine has fırınlarında yapılan Türkiye’nin 3 asırlık lezzeti için herkes sıraya girdi. İnsanlar akın akın o lezzeti tatmak için o ilimize gidiyor! Üç asırlık lezzetin kilosu ise gram altınla yarışıyor. Yozgat, Sivas, Ordu, Samsunlular koşa koşa tadına bakmak için o şehre gidiyor…

Dünya lezzet haritasına adını yazdıran Türkiye’nin güzide şehri Tokat, bu kez de yaklaşık 3 asırlık lezzeti ile insanların uğrak yeri oldu. Yapanların özenerek ve Tokat’ın kendine has fırınlarında hazırladıkları bu lezzet kilosu 1500 liradan satılıyor. Gram altın fiyatı ile yarışan bu lezzeti tatmak için şehir dışından onlarca ziyaretçi geliyor.

BİR KİLO İLE 5-6 KİŞİ DOYUYOR

Tokat kebabı olarak bilinen ve yöreye has taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, sarımsak ve pide ile yapılıyor. Kebap, yalnızca 6 ay yapılırken şehrin kendine has fırınlarında hazırlanıyor.

Tokat kebabı satan bir işletmenin sahibi Mücahit Yılmaz, 3 asırlık lezzet için, “Yaptığımız yemeğin en önemli özelliği içirisinde kullandığımız malzemelerdir. Kuzu eti, patlıcan, domates, biber ve patates kullanıyoruz. Bu mahsullerin hepsi Tokat'ın verimli topraklarında yetişiyor. Yani hiç bir ithal ürün yok. Hepsi şehrimizin kendi ürünleridir. Tokat kebabını eskiden bağ evlerinde yaparlarmış. Restonran kültürü ile birlikte yaygınlaştı. Tokat kebabının 1 kilosu 1500 liradır. Kebabın içiresinde kuzunun but tarafı var. 1 kilo kuyruk yağı kullanıyoruz. 4 kilo patlıcan, 2 kilo dometes, biber, sarmısak kullanıyoruz. Bu yemek zahmetli bir yemektir. Bu yemeği yapmak için 4 kişi çalışıyor. Maliyetli, zahmetli ve doyurucu bir yemektir. 1 kilogram Tokat Kebabı ile 5-6 kişi çok rahat doya biliyor" diye konuştu.

tokat-ic.jpg

ALTIN DEĞERİNDE KEBAP

Onlarca insanın kilometrelerce uzaktan kebabı yemek için geldiğini dile getiren Yılmaz, "Bu kebabı yemek için kilometrelerce uzaklıktan gelenler var. Benim şöyle bir iddiam var. Eğer ki hayatında Tokat Kebabı yemediysen ben kebap yedim demeyeceksin. Biz buna et ile sebzenin izdivacı diyoruz. İçerisinde ki patlıcan çekirdeksiz. Hayatında hiç patlıcan yemeyen insanın burada patlıcan yiyip gittiğini görüyorum. Tokat kebabımız altın gibi" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN