Yurt dışında sandıklar kapandı: Oy sayısı ilk turu geçti

Yurt dışında sandıklar kapandı: Oy sayısı ilk turu geçti

Türkiye'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi için ikinci tura sayılı günler kaldı. Yurt dışında oy kullanan Türk vatandaşları için ise süreç tamamlandı. İlk turda yurt dışında sandığa giden seçmen sayısı ile ikinci turda oy kullanan seçmenlerin sandıklara giderek ilgisinin arttığı gözlemlendi.

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur oylaması için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerden oy kullananların sayısı 1 milyon 889 bin 398'e ulaştı.

Seçmenler yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde 20 Mayıs'tan itibaren kurulan sandıklarda oyunu kullandı. Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının seçime yoğun ilgisi devam etti ve seçmenler saatlerce sırada bekledi.

SEÇİMİN İLK TURUNDA KULLANILAN OY SAYISI AŞILDI

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) alınan bilgiye göre, saat 23.00 itibarıyla yurt dışı temsilcilik ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısı toplam 1 milyon 889 bin 398 oldu.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ilk turu için yurt dışı ve gümrüklerde kullanılan 1 milyon 839 bin 470 oy, ikinci turda 18 arttı.

2 MİLYONA YAKIN TÜRK VATANDAŞI OY KULLANDI

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turu için 27 Nisan-9 Mayıs tarihleri arasında yurt dışı temsilciliklerde, 14 Mayıs saat 17.00'ye kadar da gümrük kapılarında oy kullanmıştı.

Seçimin ilk turu için 1 milyon 691 bin 287'si yurt dışı temsilciliklerde, 148 bin 183'ü gümrük kapılarında olmak üzere yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı toplam 1 milyon 839 bin 470 seçmen sandığa gitmişti.

AVUSTURYA

Avusturya'da 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy kullanma süreci tamamlandı.

Ülkede yaklaşık 111 bin seçmen, Viyana, Salzburg ve Bregenz Başkonsolosluklarında 20-24 Mayıs tarihlerinde oylarını kullandı.

FRANSA

Yaklaşık 800 bin Türk vatandaşının yaşadığı Fransa'da başkent Paris ile Strazburg, Lyon, Nantes, Bordo ve Marsilya kentlerinde Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turunda oy verme işlemi sona erdi. Orleans, Mulhouse ve Clermont-Ferrand kentlerinde de Türk seçmenler 20-21 Mayıs'ta 2 gün boyunca oy kullanmıştı. Fransa'daki oy pusulaları, yarın hava yoluyla Türkiye'ye gönderilecek. Oy pusulaları, yarın haya yoluyla Türkiye'ye gönderilecek.

HOLLANDA

Hollanda'da yaşayan Türk seçmenlerin, Türkiye'de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2. turu için oy kullanma işlemi tamamlandı. Başkent Amsterdam, Lahey ve Deventer kentlerinde 20 Mayıs'ta başlayan oy verme işlemi dün yerel saatle 22.00’de (TSİ 23.00) son buldu.

Hollanda'da yaşayan Türk seçmenler ayrıca Eindhoven kentinde 20-21 Mayıs'ta iki gün boyunca oy kullanabildi.

ALMANYA

Türkiye dışında yaklaşık 1,5 milyonla en çok seçmenin bulunduğu Almanya'da 20 Mayıs'ta başlayan oy kullanma işlemi yerel saatle 22.00'de sona erdi.

Almanya'da Berlin, Köln, Hamburg, Hannover, Münster, Essen, Düsseldorf, Mainz, Frankfurt, Karlsruhe, Stuttgart, Münih, Kassel ve Nürnberg kentlerinde bulunan oy kullanma merkezlerine gelen vatandaşlar, 5 gün boyunca yerel saatle 08.00 ile 22.00 arasında oylarını kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN