1800'lü yılların illüzyon testi! Zeka seviyesi yüksek olanlar atın sahibini 12 saniyede buluyor!

1800'lü yılların illüzyon testi! Zeka seviyesi yüksek olanlar atın sahibini 12 saniyede buluyor!

Algı değerlendirmesi için en eski optik illüzyon testi... At çiftliği optik illüzyonundaki gizli yüzü bulmak, algı ve zekanızı test etmenin harika bir yolu. Bu beceriyi uygulayarak bilişsel zekanızı artırabilir ve beyninizin bilgiyi işleme yeteneğini geliştirebilirsiniz.

Optik illüzyonlar çok eski zamanlardan beri insan algısını test etmek için kullanılmaktadır. 1880'lerden kalma aşağıdaki görüntü, zekayı test etmek için kullanılan en eski optik illüzyonlardan biri. Kayıp at sahibini sadece 15 saniye içinde bulabilir misiniz?

 

Algı ve Psikanaliz

İnsan beyni görüntülere farklı anlamlar yükleyerek her açıdan farklı algılamalara yol açabilir. Bu nedenle optik illüzyonlar, insanların nesneleri nasıl algıladıklarına ışık tuttukları için psikanaliz alanının bir parçası.

At Çiftliği Optik İllüzyonu

1880'de yayınlanan bu eski optik illüzyon testi, bir resmin içine gizlenmiş bir yüzün bulunmasını ister ve 15 saniyelik bir zaman sınırı koyar. Resim bir at çiftliğini tasvir ediyor. Hikayeye göre resimdeki atın sahibi kayıp ve resmin içinde bir yere gizli. Algı uzmanları bu yüzü süre içerisinde bulabilenlerin zeka puanını 130'un üzerinde olarak değerlendiriyor.

At Çiftliği Optik İllüzyonu

Optik İllüzyonları Çözmenin Faydaları

Araştırmalar, beyni zorlu bulmacalarla çalıştırmanın bilişsel zekaya olumlu katkıda bulunabileceğini göstermiştir. Daha fazla optik illüzyon çözerek bilişsel işlemlerinizi hızlandırabilir ve zekanızı geliştirebilirsiniz.

Gizli Yüz Nasıl Tespit Edilir?

Adamın gizli yüzünü bulmak için resmi dikkatlice inceleyin ve detaylara odaklanın. Yüzü bulmak zor gibi görünse de detaylara dikkat etmek yardımcı olacak. Atın sahibinin gizli yüzü aşağıdaki görselde daire içine alınmıştır.

At Çiftliği Optik İllüzyonu

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN